- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El psicòlegs demanen concretar tractaments i preus per entrar per la CASS

  Noticies » Societat   14 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Taula a quatre bandes per concretar la incorporació dels psicòlegs a la cartera de serveis. Aquest va ser el compromís que el col·lectiu va arrencar al ministre de Salut i que s'hauria de fer efectiu aviat. Els psicòlegs volen que a la reunió ja es presentin propostes concretes sobre tractaments i preus. Defensen que entrar per la CASS generaria, a mitjà termini, un estalvi per a la sanitat pública.

Ministeri de Salut, SAAS, CASS i Col·legi de Psicòlegs es reuniran els propers dies per tractar la inclusió d'aquests professionals en el sistema públic de salut. Els psicòlegs volen propostes concretes i començar a debatre quins tractaments, de quina manera i en quina quantitat podrien ser coberts per la CASS. Qualsevol altra cosa per al col·lectiu seria continua marejant la perdiu. I és que la setmana passada no hi va haver cap concreció en la reunió mantinguda amb el ministre Carles Álvarez. El president del col·lectiu, Òscar Fernández, epxlica que anaven a la reunió "esperan rebre per part del ministeri una proposta d'inclusió en la cartera de serveis i aquesta proposta no està formalitzada". Recorda que l'actual junta porta ja tres anys i que s'ha reunit "multitud de vegades" amb totes les parts sense poder concretar accions. Ara volen determinar el més aviat possible "qui, com i quan s'incorpora a la cartera de serveis".

Els psicòlegs creuen que la principal reticència de la CASS i del ministeri és l'increment de la despesa. Fernández insisteix en què "la despesa sanitària a mig termini es reduirà perquè es reduirà la despesa en psicofàrmacs i baixes lligades a aspectes psicològics".

Fernández confia que les converses es concretin abans de l'entrada a tràmit parlamentari de la cartera de serveis, que segons va dir el ministre, està a punt de tancar-se.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Carla Sales