- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els pares de l'escola andorrana demanen serveis mínims i informació anticipada durant la vaga

  Noticies » Societat   09 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

La convocatòria de vaga dels funcionaris pot afectar de manera important les escoles. El dia 19, a la tornada de les vacances de carnaval, el Sindicat d'Ensenyament decidirà les accions que durà a terme i quins dies seran la protesta.

Davant aquest escenari, l'Associació de pares de l'escola andorrana respecta el dret del personal docent a fer vaga a l'hora que demana que es consensuïn uns serveis mínims amb el Govern que permetin desenvolupar la protesta amb el mínim trastorn possible per a les famílies.

Per aquest motiu, l'Apaea espera que tant els convocants de la protesta com el Govern informin de manera adequada i amb l'anticipació necessària de l'alteració d'horaris o el trencament de les rutines.

Des de l'Apaea s'ha explicat que el servei de cuina en les escoles andorranes està garantit, així com el personal de menjador que depèn de l'associació i, per tant, en aquest sentit les famílies poden estar tranquil·les. Això si es produeix una obertura correcta dels col·legis en garantir-se els serveis mínims. En aquest sentit, asseguren que de moment no en tenen notícies. Assenyalen que la demanda de informació i antelació s'ha transmès al ministeri d'Educació, la direcció de l'Escola Andorrana i el Sindicat d'Ensenyament.

Informa: Ana Alamán