- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els protagonistes de l'obra "Aniversari" parlen de la vocació i l'actitud de la professió d'actor

  Noticies » Cultura   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Després d´estrenar-se a Sant julià de Lòria aquest dijous "Aniversari" es representa a les Fontetes, a la Massana. Aquest dimecres alguns dels protagonistes de l´obra han parlat sobre la professió d´actor davant d´un públic d'aficionats.

Josep Sobrevals va treballar al "Cor de la ciutat"; Sílvia Forns, a "La riera", i Oriol Guillem va estar fent gira després de guanyar "Oh Happy Day". Projectes que els van donar una fama que sovint no es correspon del tot a la vida de l´actor.

Els actors d´"Aniversari" expliquen la importància que la vocació passi per sobre dels flaixos mediàtics. La feina i els valors que hi ha al darrere sorprenen els assistents. Un d'ells, Marc Cuen, explica que "no veia la part del darrera, com la experiència, els estudis i l'esforç que fan". Txell Dilmé destaca "la bona actitud" que han de tenir, mentre que Guerau Vergara posa en relleu "que no s'ha de perdre la il·lusió". Toni Zamora, que també s'hi vol dedicar, s'ha mostrat sorprès per com en alguns casos "els hi ha costat desfer-se del personatge".

De la interpretació aprenen que si l´actor no és capaç de plorar hi ha tècniques com el mentol i que no és el mateix l´escalf del públic que la càmera. Els assistents han après molt i es reafirmen en allò que ja sabien: que si vols ser actor has d'anar "a per totes".

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Jordi Seabra