- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Iriarte torna a reclamar informació sobre els nous contractes dels monitors d’esquí

  Noticies » Societat   14 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

L'Associació de Monitors d'Esquí denuncia que encara no els han facilitat informació sobre els contractes laborals per a la temporada d'hivern que és a punt de començar. Reclamen, de nou, una reunió amb Ski Andorra i les estacions.

Carles Iriarte ha explicat a l'"Ara i Aquí" que ara fa unes setmanes l'Associació de monitors va enviar una carta a Ski Andorra i als dominis demanant informació sobre els contractes. Tot i que van rebre resposta, no n'estan satisfets perquè van assegurar-los que calia esperar a la reforma del codi de relacions laborals abans de poder avançar-los informació. Iriarte, però, ha adduït que "aquesta reforma no s'aprovarà abans que comenci la temporada i els contractes els hem de tenir abans". Està segur "que en el moment que puguem seure en una taula les estacions veuran que no som el dimoni, que les propostes són coherents i que tots sortirem guanyant".

Iriarte ha assegurat que els contractes de la temporada passada eren il·legals i que, per tant, s'han de modificar. Tot i que ha  explicat que s'està arribant a una situació límit, ara per ara no es plantegen plantar-se en bloc. Ha manifestat que "és bastant difícil perquè malauradament som una minoria".  i Ha lamentat la inseguretat que això comporta assegurant que quan un col·lectiu s'ha plantat ha patit les conseqüències. Ha explicat que fa uns anys "una noia va tenir un problema mèdic perquè no havia cotitzat suficient i va haver de ser operada, i quan la CASS li ho va reclamar els monitors del seu país es van plantar  i  l'any següent l'estació no va contractar cap monitor d'aquell país." 

Per això, l'associació torna a demanar que se'ls facin arribar les noves directrius laborals com més aviat millor. Sobretot, perquè hi ha força professionals que venen de països llunyans i necessiten saber si les condicions els compensen el desplaçament.

Entrevista completa al president de l'Associació de Monitors d'Esquí, Carles Iriarte, a l'Ara i Aquí

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jaume Sastre
Locució: Yasmina Canedo