- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La importació de carburants disminueix un 0,2% durant el 2017

  Noticies » Economia   11 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

La importació de carburants s'estabilitza durant el 2017 amb un total de 177,48 milions de litres, un 0,2% menys que al 2016.

Al lleu descens anual hi han contribuït les dades del desembre. El mes passat la disminució en la importació global de carburants va ser del -4,4% respecte el mateix mes del 2016. Durant el desembre van baixar les importacions de gasoil en un 12% i les de gasolina sense plom en un 2,6%, mentre que tan sols van augmentar les de fuel domèstic en un 4%.

Per contra, en el global de tot el 2017 és justament al revés: han augmentat les importacions de la gasolina sense plom en un 2,2% i les de gasoil de locomoció en un 0,7%, i les de fuel domèstic han caigut un 3%.

La comparativa dels últims anys constata que del 2000 al 2008 les importacions van tocar sostre superant els 200 milions de litres anuals, mentre que a partir del 2009 les importacions van anar a la baixa situant-se per sota dels 180 milions de litres a partir del 2013, sent el 2014 l'any amb menys importacions i remuntant lleugerament en els últims dos anys.

Informa: Gerard Gort