- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La Temporada de Música i Dansa aposta per un cartell de grans contemporanis

  Noticies » Cultura   11 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

La coneguda com la Beyoncé del piano, Khatia Buniatishvili, serà a la 24a Temporada de Música i Dansa. El cartell musical es completa amb el tenor Javier Camarena i una representació de la Filharmònica de Berlín, amb un homenatge a un dels seus directors, Leonard Bernstein. La dansa serà per la mítica companyia americana Alvin Ailey.

Ailey II és la petita herència del coreògraf Alvin Ailey, conegut per fusionar el ballet amb el jazz, la dansa contemporània o ètnica. D´aquesta última unió neix ´Revelations´, que es podrà veure al Centre de Congressos l'1 de febrer. El director artístic de la Temporada, Josep Maria Escribano, avança que "és una coreografia amb una sèrie d'episodis que van explicant la història dels negres als Estats Units".

La següent en trepitjar l´auditori de la capital serà l´anomenada Beyoncé del piano, Khatia Buniatishvili, el dia 13 de febrer. Ha col·laborat amb grups com Coldplay i diverses orquestres com la Filharmònica de Los Ángeles o la Simfònica de Viena. En el seu repertori tocarà Brahms i Liszt, i una transcripció d''El Trencanous'.

Els virtuosos de l´Orquesta Filharmònica de Berlín vindran el 4 de març amb un homenatge al centenari Leonard Bernstein, qui va ser un dels directors d'aquesta institució musical. Escribano explica que "a la primera part tocaran les peces de 'West Side Story' i altres pel·lícules" compostes per Bernstein, "i a la segona part la cèlebre serenata de Txaikovski".

Tancarà la temporada el tenor mexicà Javier Camarena, gran company de Cecilia Bartoli i a qui molts ja comparen amb Juan Diego Flórez o Pavarotti per l'entrega del públic en grans places líriques com el Metropolitan Opera House de Nova York, on va esgotar les entrades.

Les de la Temporada d'Andorra la Vella MoraBanc ja estan disponibles a la web del banc i en altres punts habituals.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot