- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La vídua de David Guasch dona part del ric fons bibliogràfic a Andorra la Vella

  Noticies » Cultura   12 de gener, 2018 La vídua de David Guasch dona part del ric fons bibliogràfic a Andorra la Vella

L’Arxiu comunal d’Andorra la Vella ha rebut la donació de part del fons particular de llibres de David Guasch Dalmau, veí de la parròquia ja difunt. L’entrega s’ha oficialitzat aquest divendres en una trobada entre la vídua de Guasch, Josepa Prat, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, a les dependències de l’arxiu. Entre els documents cedits a la corporació es poden trobar llibres d’història andorrana, com els primers exemplars dels Quaderns d’Estudis Andorrans, i altres d’arxivística, dret i història general. Una part del fons es podrà consultar al mateix Arxiu comunal mentre que l’altra es troba a l’aula d’informàtica del departament de Social a disposició dels usuaris de la Casa Pairal que desitgin accedir-hi.

Part del fons particular de llibres de David Guasch Dalmau ha estat donat per la seva vídua, Josepa Prat, a l'Arxiu comunal d'Andorra la Vella. L’entrega s’ha oficialitzat aquest divendres en una trobada entre la vídua de Guasch, Josepa Prat, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, a les dependències de l’arxiu. Entre els documents cedits a la corporació es poden trobar llibres d’història andorrana, com els primers exemplars dels Quaderns d’Estudis Andorrans, i altres d’arxivística, dret i història general. Una part del fons es podrà consultar al mateix Arxiu comunal mentre que l’altra es troba a l’aula d’informàtica del departament de Social a disposició dels usuaris de la Casa Pairal que desitgin accedir-hi.

David Guasch Dalmau era un apassionat de l'arqueologia i de la història i va publicar diversos estudis i llibres com el del mil·lenari de Sant Just Desvern. Va treballar de periodista al semanari Poble Andorrà. Nascut a Sant Just Desvern, fill dels masovers de can Oliveres, va ser el promotor, juntament amb Josep Barberà, de les excavacions al poblat ibèric de la Penya del Moro, a la serra de Collserola. Va fundar i presidir el Centre d'Estudis Santjustencs. L'any 2014, la seva vídua va donar a l'Arxiu Històric de Sant Just Desvern una làpida dedicada per Marcus Iulius a la seva filla Iulia Quieta, que va morir quan tenia tres anys. És una inscripció epigràfica sobre gres de Montjuïc que data del segle I. David Guasch Dalmau va ser el descobridor d'aquesta peça funerària de l'era romana a l'excavació de les restes localitzades a la Riba (terreny entre la masia de Can Oliveres i la riera) a finals dels anys 50. David Guasch va morir el 2010 a Mataró.

Informa: Agència ANA
Foto: Comú d'Andorra la Vella / T. Lara