- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Marc Forné avala el procés de primàries de Liberals d'Andorra

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

L´ex-cap de Govern liberal Marc Forné defensa el procés de primàries al partit. S´ha mostrat contrari a aliances amb altres partits per les eleccions generals, malgrat que n´hi pugui haver alguna de parroquial puntual. Forné també ha parlat durament de les negociacions amb Europa, que considera que perjudiquen el país.

L´ex-cap de Govern Marc Forne creu que ja no es pot fer política com fa 30 anys, que les xarxes socials han canviat l´escenari i que cal convèncer l´electorat per posar fi a l'abstenció. Aquest ha de ser l´objectiu dels liberals, i ho ha de ser a través d´un programa consolidat i amb una ideologia clara, que segons ell, els diferenciï de la plataforma de Demòcrates per Andorra.

Per això, s´ha mostrat a favor del procés de primàries iniciat al partit.També és favorable a que hi hagi un candidat consolidat pel congrés del partit. "El més important és fer el programa", ha dit afegint que triar el candidat amb temps ho permet.

Malgrat considerar que hagués calgut més activitat parlamentària de Liberals, Forné ha recordat que Josep Pintat va ser un bon candidat fa quatre anys, quan, de fet, no n´hi havia.

Pel que fa a les aliances amb altres partits per a les eleccions, a banda d'algunes puntuals en certes parròquies, Forné s'hi ha mostrat en contra.

Quant a les negociacions amb Europa, l'ex-cap de Govern ha estat crític, sobretot pel que fa a la lliure circulació de persones i al tabac, Reconeix que no li agraden les moratòries i que no es refia d'Europa: "No me'ls crec".

Pel que fa a la possibilitat de fixar un diferencial de preu del 30% respecte els estats veïns, Forné ha criticat que el diferencial entre França i Espanya és més elevat i creu que aquestes mesures poden ofegar el país.

Entrevista completa a l'ex-cap de Govern, Marc Forné, a l'Ara i Aquí:Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Albert Aymamí