- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Marc Forné avala el procés de primàries de Liberals d'Andorra

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

L´ex-cap de Govern liberal Marc Forné defensa el procés de primàries al partit. S´ha mostrat contrari a aliances amb altres partits per les eleccions generals, malgrat que n´hi pugui haver alguna de parroquial puntual. Forné també ha parlat durament de les negociacions amb Europa, que considera que perjudiquen el país.

L´ex-cap de Govern Marc Forne creu que ja no es pot fer política com fa 30 anys, que les xarxes socials han canviat l´escenari i que cal convèncer l´electorat per posar fi a l'abstenció. Aquest ha de ser l´objectiu dels liberals, i ho ha de ser a través d´un programa consolidat i amb una ideologia clara, que segons ell, els diferenciï de la plataforma de Demòcrates per Andorra.

Per això, s´ha mostrat a favor del procés de primàries iniciat al partit.També és favorable a que hi hagi un candidat consolidat pel congrés del partit. "El més important és fer el programa", ha dit afegint que triar el candidat amb temps ho permet.

Malgrat considerar que hagués calgut més activitat parlamentària de Liberals, Forné ha recordat que Josep Pintat va ser un bon candidat fa quatre anys, quan, de fet, no n´hi havia.

Pel que fa a les aliances amb altres partits per a les eleccions, a banda d'algunes puntuals en certes parròquies, Forné s'hi ha mostrat en contra.

Quant a les negociacions amb Europa, l'ex-cap de Govern ha estat crític, sobretot pel que fa a la lliure circulació de persones i al tabac, Reconeix que no li agraden les moratòries i que no es refia d'Europa: "No me'ls crec".

Pel que fa a la possibilitat de fixar un diferencial de preu del 30% respecte els estats veïns, Forné ha criticat que el diferencial entre França i Espanya és més elevat i creu que aquestes mesures poden ofegar el país.

Entrevista completa a l'ex-cap de Govern, Marc Forné, a l'Ara i Aquí:Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Albert Aymamí