- Joan Besolí passa la primera nit a la presó madrilenya de Soto del Real, després que la jutgessa Lamela hagi considerat que va ser el testaferro de Rosell i creador d´un entramat d´empreses per blanquejar diners de comissions il·legals. Segons l´aute, Besolí hauria obtingut el 50% dels beneficis de la societat, que va rebre més de 8 milions d´euros en comissions il·lícites. - Sant Julià de Lòria celebra aquest dissabte la diada de Canòlich, una tradició molt arrelada a la parròquia que congrega cada any centenars de famílies que decideixen pujar a peu fins al santuari. Un dels moments més esperats és el repartiment de pans beneïts, dels quals es preparen més de 5.000. - Andorra ha acollit per primera vegada el congrés mundial més important del sector immobiliari. El FIABCI s´ha centrat en els conceptes de ciutats i construccions intel·ligents i sostenibles. En aquest sentit, els ponents, com Jean Nouvel, han assegurat que Andorra és el laboratori perfecte per innovar. El prestigiós arquitecte francès, a més, ha aprofitat l´estada al Principat per confirmar que les obres a la Querola finalitzaran el 2019. - La Federació Catalana de Futbol ha accedit a endarrerir el partit de l´Andorra a Sants per la mort d´Emili Vicente. També s´ajorna el duel de l´Horta, l´altre candidat a l´ascens. Totes les parts implicades han mostrat la seva màxima comprensió i solidaritat amb la pèrdua humana que ha patit el vestidor andorrà. - El nombre de delictes i de detinguts es manté estable des del 2012. Ho ha destacat el director de la policia durant la diada de la patrona del cos. L´objectiu més immediat és augmentar la presència policial al carrer per mantenir el nivell de seguretat ciutadana.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
La rèplica

La política marca bona part de la vida de la nostra societat. En moments com l’actual és crucial estar ben informat. Els polítics prenen decisions que afecten al  futur del país. Perquè volem anar més enllà del titular, buscant els matisos i contrastos.  Confrontant opinions amb pluralitat perquè cadascú tregui les seves conclusions. Entrevistes i debats sobre l’actualitat política del país. Els temes més candents i els personatges que vols escoltar.  Que no se t’escapi res.

La rèplica, amb Gemma Rial. Dijous a les 14.15 i a les 21.20h.


 • Debat d'actualitat amb Miquel Aleix, Judith Pallarés, Gerard Alís i Víctor Naudi

  Els consellers generals Miquel Aleix, de DA, Judith Pallarés, de Liberals d'Andorra, Gerard Alís, del PS, i Víctor Naudi, d'SDP, debaten sobre els canvis del codi de procediment penal per facilitar les escoltes. Una modificació que ha aixecat polèmica i el rebuig dels advocats i l'oposició.  Les incompatibilitats dels càrrecs públics i el debat sobre la seva definició i regulació ha estat un altre dels temes centrals, així com els resultats de l'enquesta de la CEA sobre la Marca Andorra. 

 • Entrevista al president del grup Demòcrata, Ladislau Baró

  El president del grup Demòcrata, Ladislau Baró, arriba a La Rèplica just després que s'hagin conegut els detalls de la reforma laboral que treballa el seu grup. Parla d'aquestes propostes, però també de l'informe jurídic que dictamina que la Sindicatura no pot lliurar a la Batllia les declaracions de Cierco i Bartumeu a la comissió especial. A més assegura que els responsables de la negociació amb la UE defensen l'interès nacional absolutament. Al programa Baró ha anunciat que farà un pas enrere les pròximes eleccions i que deixarà la primera línia política.

 • Entrevista al cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila

  Josep Miquel Vila, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, ha assegurat que esperen poder atreure entre 60.000 i 70.000 visitants més a l'any a Naturlàndia, amb el circuit de ràfting, l'escola de trial Toni Bou i la possible construcció d'una tirolina de rècord. No és l'únic tema que ha centrat l'entrevista, també la negociació de les competències i transferències: Vila vol que es tingui en compte els vials i carreteres secundàries que té cada parròquia per al càlcul. A més, reitera, sobre les incompatibilitats, que en un país "tan petit" no es pot regular i que s'ha de fer amb sentit comú.

 • Debat d'actualitat amb Sílvia Bonet, Rosa Ferrer i Montserrat Ronchera

  L'exministra i excònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, l'empresària Montserrat Ronchera i la consellera general del grup mixt, Sílvia Bonet, coincideixen en la taula d'actualitat d'aquest programa. Bonet fa a La Rèplica les primeres declaracions públiques després d'haver deixat Socialdemocràcia i Progrés. Assegura que no ha deixat l'escó perquè no vol deixar la feina "a mitges", però que no canviarà de partit. Juntament amb Ferrer i Ronchera repassen els esdeveniments polítics i socioeconòmics recents. Ferrer aprofita, a més, per denunciar el masclisme en la política i l'estructura partidista arran de la marxa de Bonet d'SDP.

 • Anàlisi de les presidencials franceses amb Yvan Lara, Guillem Valdés i Albert Roig

  El periodista Albert Roig, l'empresari Guillem Valdés i el politòleg Yvan Lara analitzen la primera volta de les eleccions presidencials franceses. El centrista Emmanuel Macron (En Marche!) i la ultradretana Marine Le Pen (Front National) seran els dos candidats en una segona volta que es preveu ajustada. 

 • Entrevista al ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover

  El ministre d'Educació i Ensenyament Superior i secretari general de Demòcrates per Andorra, Eric Jover, és entrevistat a La Rèplica per repassar l'actualitat del ministeri i del partit. Jover avança que la detecció de casos d'assetjament escolar augmentarà, perquè les dades actuals no reflecteixen la realitat. També ha detallat la implantació de l'accés al Batxillerat Internacional per als alumnes més brillants. En clau nacional ha qualificat de "curiosa" la proposta transversal de Jaume Bartumeu per fer front DA que ha rebut el suport de l'executiva liberal. Pel que fa al relleu en les pròximes eleccions generals, ha insistit que el candidat Demòcrata serà escollit per l'executiva, tot i que s'escoltarà l'opinió d'Antoni Martí.

 • La rèplica 1a part - Polítiques de Cooperació

  Conversem amb la directora d'Afers Multilaterals i Cooperació, Gemma Cano, sobre les polítiques en aquest àmbit amb motiu de la setmana que dediquem a la campanya #TancaUNICEF. 

 • La rèplica 2a part - Abordem la reforma laboral amb Josep Anton Bardina

  Abordem en profunditat la reforma laboral de la qual tant se n'està parlant. El conseller de Demòcrates per Andorra, Josep Anton Bardina, va ser qui va presentar la reforma. Amb ell plantegem les principals preguntes i dubtes que han sorgit els darrers dies.

 • Entrevista a Juli Minoves

  Ens visita Juli Minoves, exministre i actualment president de la Internacional Liberal des del 2014. Amb ell comentem l’actualitat política, la situació de Liberals d’Andorra i les negociacions amb la UE. Ens explica com recorda el projecte de Frank Gehry, que el PS va tirar enrere quan va entrar al Govern, i ens analitza els resultats de les presidencials franceses. 

 • Entrevista a la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol

  Entrevistem la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. Amb ella parlem de l'embelliment de l'eix comercial Meritxell-Carlemany, del casino i de la reforma de les competències i transferències. Ens anuncia en primícia que David Bisbal tancarà la Festa Major d'Andorra la Vella i que Manuel Carrasco actuarà a la capital al setembre. Han mantingut contactes també per portar Shakira, Justin Bieber i Ariana Grande.

Facebook

Twitter