- La detenció de l´home de 52 anys que va donar una taxa d´alcohol de 4,85 grams per litre després d´un accident es converteix en l´índex més gran d´alcoholèmia mai registrat al Principat i es podria tractar d´una xifra sense precedents en els països de l´entorn. La detenció de dilluns de la setmana passada és un dels casos de major imprudència al volant. El conductor del vehicle, un home de 52 anys, va xocar contra un mur a l´Aldosa de la Massana a les cinc de la tarda. - Liberals denuncia que el Govern vol escurçar els terminis de la llei de reorganització fiscal saltant-se el procediment i que està aprofitant per modificar l´impost de societats. Finalment, pel que fa a la llei d´assegurances, demana que no hi hagi reci-procitat i un període d´adaptació de deu anys. - La formació professional és una opció que cada vegada tenen en compte més joves. Avui el centre d´Aixovall ha viscut una jornada de portes obertes per donar a conèixer les possibilitats que ofereix. Aquest curs 214 estudiants cursen algunes de les cinc branques. - La nevada del cap de setmana ha reforçat l´estat de la neu als dominis esquiables i n´ha assegurat l´obertura fins a la data prevista, el 17 d´abril. Els gruixos de neu han assolit en alguns punts els 50 centímetres i les previsions meteorològiques apunten que el bon estat de la neu es podrà mantenir durant la Setmana Santa. - La Massana ha tancat el 2016 amb un superàvit de 780.000 euros. David Baró ha destacat la racionalització de la despesa com un dels criteris perquè el comú hagi obtingut més ingressos que despeses. El cònsol major ha anunciat que part de l´excedent de tresoreria es destinarà a finançar part del pla estratègic de Pal-Arinsal.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
La rèplica
 • Entrevista al ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya

  El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, parla per primera vegada de la demanda que ha fet al cap de Govern per deixar el ministeri per motius personals. També detalla l'evolució de les negociacions amb la UE i avança que és un moment clau en què Europa ja ha entès que es necessita una solució pel tabac. Saboya explica que Andorra vol mantenir les disposicions de l'acord duaner actualitzant-lo al nou marc que es negocia i torna a demanar la implicació de tots els sector en el procés.

 • Entrevista al secretari general de Liberals d'Andorra, Amadeu Rossell

  Gemma Rial entrevista el secretari general dels Liberals d'Andorra, Amadeu Rossell, sobre l'actualitat sociopolítica del país i tot allò que afecta el partit. Rossell critica l'actuació del Govern en les negociacions amb la Unió Europea i denuncia que no s'ha donat veu a Ld'A en el procés. Sobre les transferències als comuns, insisteix que no considera legal l'actuació de l'executiu i que si els pressupostos tiren endavant, s'hauran de prendre accions legals. Rossell també ha sigut crític amb els casos que involucren el ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, o amb la "desandorranització" dels càrrecs directius de les institucions.

 • Entrevista a la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín

  La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, és la protagonista d'aquesta programa. A l'entrevista explica que l'afer de l'aigua va ser el moment més dur de la seva legislatura passada i explica els avenços perquè no es torni a produir un fet similar. També explica que vol mantenir el nom Vivand per a l'eix comercial per a vianants ara que s'uneix amb part de l'avinguda Meritxell. Amb la reforma de les competències i del diners de les transferències ho té clar: creu que s'ha de donar suport al Govern com l'executiu ho ha fet en temps de necessitat amb els comuns. Per últim renuncia a opinar sobre la successió, tot i reconèixer que li agradaria un cap de Govern de la seva parròquia, però que tots els candidats serien una bona opció.

 • Analitzem el debat sobre el pressupost 2017

  Dediquem el programa amb l'anàlisi del debat del pressupost 2017 que s'està celebrant aquest mateix dijous i ho fem acompanyats de membres de tots els partits: Esteve vidal, secretari d'organització de DA, Valentí Martí, secretari de Relacions Internacionals de LiberalsJoan Ramon Marina, membre del PS, i Delfí Roca, coordinador d´SDP a Andorra la Vella.

 • Entrevista a Pere López

  El president del grup mixt i conseller del PS, Pere López, valora la detenció aquest dijous dels excònsols de Sant Julià per l'afer de les targetes black. Explica el seu projecte per a la reforma de les competències comunals, que passa per una nacionalització dels serveis. Estén la mà al cap de Govern en la reforma però vol que es tinguin en compte les propostes socialdemòcrates.

 • Entrevista a la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll

  Judit Pedrós entrevista la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, qui anuncia que el suport legal per acollir una vintena de refugiats estarà llest al març i es farà a través d'ACNUR. Serà el mateix mes que es presenti la llei de mesures urgents als col·lectius de persones amb discapacitat. Fenoll ha refermat, tal com ja va fer el ministre Xavier Espot, la reestructuració dels ajuts no contributius per evitar abusos. A més, ha explicat la campanya que s'engega a les escoles anomenada "Digues-li a algú en qui confiïs", que buscarà sensibilitzar els infants contra els abusos.

 • Entrevista al president suplent del grup mixt, el conseller d'SDP Víctor Naudi

  El president suplent del grup mixt, el conseller general d'SDP, Víctor Naudi, explica la posició del partit sobre els diferents temes d'actualitat, com la negociació per a un acord d'associació amb Europa, les polèmiques que han esquitxat el Govern o una recuperació econòmica que qualifica de "a dues velocitats".

 • Entrevista al secretari d'organització de DA, Esteve Vidal

  Analitzem la situació del país i del Govern després de dos anys de la nota del FinCEN i l'esclat de la crisi de BPA amb el secretari d'organització de DA, Esteve Vidal, amb qui també comentem l'actualitat política. Les crítiques al cap de Govern per haver cobrat com a arquitecte quan era cònsol, el debat sobre la successió, la reforma de les competències i transferències, i la ubicació del casino són els principals temes sobre la taula. 

 • Entrevista al ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp

  El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, arriba a La Rèplica el dia que s'inaugura el Museu Carmen Thyssen, una nova instal·lació que serà de molta importància per al turisme i el comerç del país. Parla, a més, dels plans per l'embelliment dels comerços i eixos, la captació de marques i mercats turístics. Segons Camp en dos o tres mesos hi haurà una proposta per crear un edifici multifuncional. A més, avança els canvis que afectaran al ministeri de Comerç en una possible reestructuració del gabinet executiu.

 • Entrevista al president del grup liberal, Josep Pintat

  Les negociacions per a un possible acord d'associació amb la Unió Europea han centrat bona part de l'entrevista al president del grup liberal, Josep Pintat. Pintat insisteix que l'acord ha de sumar per a les dues parts, però considera que s'està renunciant a l'Acord Duaner i ho lamenta. Sobre la reforma de les competències i transferències reitera la defensa del model actual. A més, parla de l'evolució de la crisi de BPA, dels treballs externs d'alguns cònsols i exigeix de nou al Govern que estudiï la possibilitat d'entrada a l'FMI, com es va demanar al Consell General l'octubre del 2015.

Facebook

Twitter