- Agustina Grandvallet ha dimitit com a presidenta de la Federació d´Associacions de Discapacitats, tot i que es manté al capdavant d´AMIDA. Grandvallet ha estat quatre mesos presidint la federació després de la mort de Pere Valls. - SDP alerta que Europa estudia un reglament que podria implicar la necessitat que els andorrans haguessin de sol·licitar visat per poder viatjar als estats de la Unió Europea. El Govern ho ha negat i ha informat que Andorra està dins la llista de països exempts de demanar aquest visat. - "Per començar, en català". És la nova campanya de Política Lingüística dirigida al sector de la restauració. Hi participaran 928 establiments i s´hi ha destinat un pressupost de 16.000 euros. La campanya vol fomentar l´ús de la llengua oficial en bars i restaurants. Ara l´índex d´atenció en català es situa en el 35%. - La Massana, Andorra la Vella i Escaldes Engordany han viscut aquest dimarts una de les jornades més tradicionals, l´escudella de Sant Antoni. Un plat d´hivern que segur que ha ajudat els participants a mitigar el fred. - La neu ha donat pas al fred, al gel i al vent. La baixada de les temperatures ha complicat sobretot la mobilitat en les zones urbanes on ha estat molt díficil caminar pels carrers. Els termòmetres continuaran baixant aquesta nit. La més baixa ha estat de 21 graus negatius a la Font d´Arinsal.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
La rèplica
 • Tertúlia d'actualitat amb Ignasi de Planell, Albert Roig i Enric Guinart

  Parlem d'actualitat amb el director general de Premandsa, Ignasi de Planell, el periodista Albert Roig i el director del diari Bon Dia, Enric Guinart. La dimissió del ministre Jordi Alcobé, les compareixences de la comissió BPA o els últims esdeveniments polítics han centrat la tertúlia en un dia en què també s'ha celebrat una sessió ordinària del Consell General.

 • L'atenció a la infància i l'adolescència

  Parlem amb Ruth Mallol, cap de l'àrea d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del departament d'Afers Socials amb motiu de la Setmana de la Infància d'Unicef Andorra. 

 • Entrevista a Rosa Ferrer

  L'exministra Rosa Ferrer analitza les polítiques socials i sociosanitàries, un tema que està centrant un debat monogràfic sobre el tema al Consell General aquest dijous. Ha parlat també de la intervenció de BPA i del cas Meritxell Mateu.

 • Entrevista a Sílvia Calvó

  La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha tornat recentment de la COP-22, la nova cimera sobre el canvi climàtic celebrada a Marràqueix, i explica com es treballa per l'eficiència energètica amb tots els sectors. Sobre l'acord duaner i el tabac, assegura que es farà el possible per preservar el sector agrícola, com a factor d'identitat i per preservar el territori. Tampoc no refusa la resta de l'actualitat: creu que el cas BPA s'ha utilitzat per part de l'oposició i demana que el debat se centri en altres projectes.

 • Tertúlia amb Eric Jover, David Pérez, Susanna Vela i Joan Albert Farré

  L'aprovació de l'intercanvi automàtic d'informació fiscal dimecres al Consell General centra la tertúlia amb Èric Jover, secretari general de Demòcrates Per Andorra, David Pérez, membre de Socialdemocràcia i Progrés, Susanna Vela, secretària d’organització del Partit Socialdemòcrata d'Andorra i Joan Albert Farré, vicepresident de Liberals d'Andorra. El cas BPA torna a ser motiu de debat i confrontació entre alguns dels convidats. 

 • Tertúlia amb Ricard de Haro, Yvan Lara i Juli Fernández

  La possibilitat d'un referèndum per l'acord d'associació amb la Unió Europea obre la taula rodona amb l'empresari Ricard de Haro, el politòleg Yvan Lara i el membre dels Verds, Juli Fernández. Precisament, des de la Cambra de Comerç creuen que ara guanyaria el no. A partir d'aquí els convidats debaten sobre altres temes d'actualitat, com els drets i obligacions de la classe política, i reflexionen sobre el fet que Andorra estigui en el punt de mira dels mitjans espanyols des del cas Pujol i BPA.

 • Entrevista al president de la CEA, Xavier Altimir

  El president de la Confederació Empresarial, Xavier Altimir, arriba al plató amb un informe d'experts avaluant les implicacions d'un hipotètic acord d'associació. La patronal marca línies vermelles en la negociació en el manteniment de l'acord duaner, la sobirania fiscal i l'estructura socioeconòmica. Estan agraïts al ministre Gilbert Saboya, però es pregunten fins a quin punt les pressions de la Unió Europea poden ser massa grans en una negociació asimètrica com aquesta. Altimir també fa referència a la conjuntura socioeconòmica, qualifica l'època de l'"Andorra de la transparència" tot i que critica la "inseguretat jurídica" i reitera la seva demanda perquè s'eliminin traves a l'hora de crear una societat per escurçar els terminis.

 • Entrevista al cap de Govern, Antoni Martí

  El cap de Govern, Antoni Martí, ens visita per tancar l'any. Fa una repassada a tots els temes que han marcat l'actualitat informativa aquest exercici i es mostra molt ferm en l'aposta per l'associació amb Europa. El cap de l'executiu avança, a més, una possible ampliació del gabinet ministerial i insisteix que esgotarà la legislaturà perquè se sent molt legitimat.

 • Analitzem els reptes polítics per a l'any 2017

  En el primer programa del 2017 analitzem els principals reptes de l'any que comença amb el director de Premandsa, Ignasi de Planell, i els periodistes Albert Roig i Gualbert Osorio. Entre el més destacat, les reformes de la sanitat i la Funció Pública, l'evolució de la crisi de BPA i les seves conseqüències, el maniqueisme de la classe política i la campanya de desgast al Govern, així com la negociació de l'acord d'associació amb la UE i la successió d'Antoni Martí. 

 • Què suposa l'intercanvi automàtic d'informació fiscal

  La secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, detalla què suposa l'intercanvi automàtic d'informació fiscal en vigor des de l'1 de gener en tots els àmbits. Tractem com funciona l'enviament de dades, a qui afecta i què representa l'intercanvi en l'homologació internacional, així com la futura entrada en l'FMI i la situació d'Andorra en els ratings.

Facebook

Twitter