- El comú d´Andorra la Vella ampliarà el carrer Doctor Vilanova per crear una entrada més moderna i innovadora des de l´avinguda Tarragona al centre de la vila. El comú ha signat un conveni amb els propietaris dels terrenys adjunts perquè facin una cessió avançada de la zona. - El Govern proposa a la comissió BPA un pla estratègic d´accions a seguir per l´estabilitat financera del país que s´hauria de tenir tancat enguany. Pel que fa a la possibilitat de formar part del Fons Monetari Internacional, el ministre portaveu ha reconegut que Andorra encara no està preparada per demanar l´adhesió. - El Govern amplia el termini per presentar les candidatures a les noves places de policia. Fins ara ha rebut 51 sol·licituds per a 31 places. L´objectiu és permetre que puguin aspirar-hi candidats que en breu obtindran el títol de batxillerat. - El secretari d´Estat de Diversificació Econòmica creu que el nou ministeri d´Economia i Innovació millorarà la comunicació i les accions amb les empreses. Per Josep Maria Missé, l´objectiu és millorar el treball amb el sector empresarial per potenciar la diversificació econòmica i la captació d´inversió estrangera. El secretari d´Estat insisteix en les possibilitats del país com a destí de salut, vacances i benestar. Assegura, a més, que el projecte de l´institut Marquès es manté. - Condemnat a 16 anys de presó un home que va violar la filla de 12 anys. L´home va reconeìxer al judici oral una de les dues agressions. Ha estat condemnat també per proxenetisme, per fer regals a la nena per mantenir relacions sexuals. Corts jutja un altre home per violar i abusar d´una nena de sis anys, filla de la seva exparella.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
La rèplica
 • Entrevista a Pere López

  El president del grup mixt i conseller del PS, Pere López, valora la detenció aquest dijous dels excònsols de Sant Julià per l'afer de les targetes black. Explica el seu projecte per a la reforma de les competències comunals, que passa per una nacionalització dels serveis. Estén la mà al cap de Govern en la reforma però vol que es tinguin en compte les propostes socialdemòcrates.

 • Entrevista a la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll

  Judit Pedrós entrevista la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, qui anuncia que el suport legal per acollir una vintena de refugiats estarà llest al març i es farà a través d'ACNUR. Serà el mateix mes que es presenti la llei de mesures urgents als col·lectius de persones amb discapacitat. Fenoll ha refermat, tal com ja va fer el ministre Xavier Espot, la reestructuració dels ajuts no contributius per evitar abusos. A més, ha explicat la campanya que s'engega a les escoles anomenada "Digues-li a algú en qui confiïs", que buscarà sensibilitzar els infants contra els abusos.

 • Entrevista al president suplent del grup mixt, el conseller d'SDP Víctor Naudi

  El president suplent del grup mixt, el conseller general d'SDP, Víctor Naudi, explica la posició del partit sobre els diferents temes d'actualitat, com la negociació per a un acord d'associació amb Europa, les polèmiques que han esquitxat el Govern o una recuperació econòmica que qualifica de "a dues velocitats".

 • Entrevista al secretari d'organització de DA, Esteve Vidal

  Analitzem la situació del país i del Govern després de dos anys de la nota del FinCEN i l'esclat de la crisi de BPA amb el secretari d'organització de DA, Esteve Vidal, amb qui també comentem l'actualitat política. Les crítiques al cap de Govern per haver cobrat com a arquitecte quan era cònsol, el debat sobre la successió, la reforma de les competències i transferències, i la ubicació del casino són els principals temes sobre la taula. 

 • Entrevista al ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp

  El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, arriba a La Rèplica el dia que s'inaugura el Museu Carmen Thyssen, una nova instal·lació que serà de molta importància per al turisme i el comerç del país. Parla, a més, dels plans per l'embelliment dels comerços i eixos, la captació de marques i mercats turístics. Segons Camp en dos o tres mesos hi haurà una proposta per crear un edifici multifuncional. A més, avança els canvis que afectaran al ministeri de Comerç en una possible reestructuració del gabinet executiu.

 • Entrevista al president del grup liberal, Josep Pintat

  Les negociacions per a un possible acord d'associació amb la Unió Europea han centrat bona part de l'entrevista al president del grup liberal, Josep Pintat. Pintat insisteix que l'acord ha de sumar per a les dues parts, però considera que s'està renunciant a l'Acord Duaner i ho lamenta. Sobre la reforma de les competències i transferències reitera la defensa del model actual. A més, parla de l'evolució de la crisi de BPA, dels treballs externs d'alguns cònsols i exigeix de nou al Govern que estudiï la possibilitat d'entrada a l'FMI, com es va demanar al Consell General l'octubre del 2015.

 • Debat d'actualitat amb Miquel Aleix, Judith Pallarés, Gerard Alís i Víctor Naudi

  Els consellers generals Miquel Aleix, de DA, Judith Pallarés, de Liberals d'Andorra, Gerard Alís, del PS, i Víctor Naudi, d'SDP, debaten sobre els canvis del codi de procediment penal per facilitar les escoltes. Una modificació que ha aixecat polèmica i el rebuig dels advocats i l'oposició.  Les incompatibilitats dels càrrecs públics i el debat sobre la seva definició i regulació ha estat un altre dels temes centrals, així com els resultats de l'enquesta de la CEA sobre la Marca Andorra. 

 • Entrevista al president del grup Demòcrata, Ladislau Baró

  El president del grup Demòcrata, Ladislau Baró, arriba a La Rèplica just després que s'hagin conegut els detalls de la reforma laboral que treballa el seu grup. Parla d'aquestes propostes, però també de l'informe jurídic que dictamina que la Sindicatura no pot lliurar a la Batllia les declaracions de Cierco i Bartumeu a la comissió especial. A més assegura que els responsables de la negociació amb la UE defensen l'interès nacional absolutament. Al programa Baró ha anunciat que farà un pas enrere les pròximes eleccions i que deixarà la primera línia política.

 • Entrevista al cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila

  Josep Miquel Vila, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, ha assegurat que esperen poder atreure entre 60.000 i 70.000 visitants més a l'any a Naturlàndia, amb el circuit de ràfting, l'escola de trial Toni Bou i la possible construcció d'una tirolina de rècord. No és l'únic tema que ha centrat l'entrevista, també la negociació de les competències i transferències: Vila vol que es tingui en compte els vials i carreteres secundàries que té cada parròquia per al càlcul. A més, reitera, sobre les incompatibilitats, que en un país "tan petit" no es pot regular i que s'ha de fer amb sentit comú.

 • Debat d'actualitat amb Sílvia Bonet, Rosa Ferrer i Montserrat Ronchera

  L'exministra i excònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, l'empresària Montserrat Ronchera i la consellera general del grup mixt, Sílvia Bonet, coincideixen en la taula d'actualitat d'aquest programa. Bonet fa a La Rèplica les primeres declaracions públiques després d'haver deixat Socialdemocràcia i Progrés. Assegura que no ha deixat l'escó perquè no vol deixar la feina "a mitges", però que no canviarà de partit. Juntament amb Ferrer i Ronchera repassen els esdeveniments polítics i socioeconòmics recents. Ferrer aprofita, a més, per denunciar el masclisme en la política i l'estructura partidista arran de la marxa de Bonet d'SDP.

Facebook

Twitter