Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra
La rèplica

Comparteix:

La rèplica: Temporada 2017-2018

La política marca bona part de la vida de la nostra societat. En moments com l’actual és crucial estar ben informat. Els polítics prenen decisions que afecten al  futur del país. Perquè volem anar més enllà del titular, buscant els matisos i contrastos.  Confrontant opinions amb pluralitat perquè cadascú tregui les seves conclusions. Entrevistes i debats sobre l’actualitat política del país. Els temes més candents i els personatges que vols escoltar.  Que no se t’escapi res.

La rèplica, amb Gemma Rial. Dijous a les 14.15 i a les 21.20h.


 • Tertúlia amb les membres d'Acció Feminista Marisol Fuentes, Íngrid Blanc i Antònia Escoda

  Acció Feminista colidera l'activisme feminista a Andorra des de la seva recent constitució. Les membres de l'associació Marisol Fuentes, Íngrid Blanc i Antònia Escoda analitzen la situació de la dona al Principat i denuncien les discriminacions més habituals que pateixen. Asseguren que han nascut per fer "lobby positiu" i evitar desigualtats en els processos de selecció, els salaris, les responsabilitats, les baixes de maternitat insuficients, etc. Demanen mesures com els currículums cecs o la inversió de la càrrega de la prova en casos de discriminació laboral. L'avortament és un dels altres temes que aborden, preocupades perquè "la dona està tutelada". També critiquen, per exemple que "la violació és l'únic delicte en què la violència de l'autor depèn de l'actitud de la víctima".

 • Tertúlia amb els cònsols menors David Palmitjavila, Marc Calvet i Raul Ferré

  Els cònsols menors David Palmitjavila, de Canillo, Marc Calvet, d'Escaldes-Engordany, i Raul Ferré, de la Massana, ens parlen des de la seva perspectiva sobre la política comunal. Defensen l'actual llei electoral, pel sistema de representació mixta i la representativitat del territori, que tot i els defectes ha garantit l'estabilitat les darreres dècades. També parlen de pactes, dels que es van fer i els que es faran. Temes com el turisme i el comerç, així com els grans esdeveniments, que consideren que beneficien a tot el país tot independentment de la parròquia on se celebren, ocupen també part del debat. Els apartaments turístics i la remodelació dels eixos comercials de les valls centrals són altres temes comentats pels cònsols menors.

 • Entrevista a Josep Pintat

  El president del grup parlamentari mixt, el líder d'Unió Laurediana, Josep Pintat, ha estat el protagonista d'aquest programa. Pintat ha parlat sobre els temes més importants de l'actualitat, com la negociació amb la UE, sobre la qual creu que DA s'ha de posicionar clarament deixant de banda les estratègies electorals. Critica que només es parli del tabac, segons la seva visió, i no de la resta del cos legal comunitari. També ha donat la seva opinió sobre la política fiscal, proposant que s'apugin només els impostos indirectes, i sobre el sistema electoral, el qual creu que no s'ha de reformar. Sobre els possibles pactes ha reconegut contactes amb DA i coincidències en diferents àmbits. Però proposa que totes les lleis entrades a tràmit quedin en "stand-by" abans de les eleccions.

 • Tertúlia amb Esteve Vidal, Valentí Martí, Jordi Font i David Pérez

  El membre de la comissió política nacional de Socialdemocràcia i Progrés, David Pérez, el membre del comitè executiu del Partit Socialdemòcrata, Jordi Font, el secretari general de Demòcrates per Andorra, Esteve Vidal, i el secretari de relacions internacionals de Liberals d'Andorra, Valentí Martí, han analitzat l'actualitat sociopolítica i especialment l'últim informe del Tribunal de Comptes, que ha posat en relleu irregularitats de diferents institucions públiques i partits polítics. La sessió del Consell General també ha ocupat part de la tertúlia.

 • Entrevista al cap de Govern

  El cap de Govern, Antoni Martí, ha explicat que és possible que avanci les eleccions generals perquè no coincideixin al mateix any que les comunals (el 2019). De fer-ho, serien al desembre d'aquest any, però Martí ho anunciarà al debat d'orientació política, que podria ser al juny. El cap de Govern ha fet una repassada a les seves dues legislatures, defensant la gestió de DA i assegurant que un cop deixi el càrrec, renuncia a continuar la vida política activa. Sobre la reforma de la Funció Pública ha reconegut que "no és agradable", però com amb el cas de les mesures per garantir les pensions creu que s'han de prendre. Això suposarà l'augment de les cotitzacions i de l'edat de jubilació. D'altra banda, ha insistit que no hi ha cap entitat bancària amb problemes i que si alguna família ha abandonat algun consell d'administració ha estat per substituir el seu lloc per professionals de la seva confiança. Sobre les negociacions amb la Unió Europea, el cap de Govern ha avançat que es tancarà l'acord sobre la circulació de mercaderies al juliol i que serà "un gran acord".

 • Entrevista a la primera secretària del PS, Susanna Vela

  Conversem amb la primera secretària del PS, Susanna Vela, una de les poques dones al país en primera línia política. Parlem de la proposta del seu partit per reformular els comuns, que ha estat rebutjada aquest dijous al Consell, de la reforma de la Funció Pública, els possibles pactes preelectorals amb Liberals i SDP, i de com veu les negociacions per a l'acord amb la UE.

 • Tertúlia amb Judith Pallarès, Carles Jordana, Pere López i Joan Carles Camp

  La reformulació de la llei de transferències ha centrat bona part d'aquesta tertúlia d'actualitat política amb la consellera general de Liberals d'Andorra Judith Pallarès, el conseller general de Demòcrates per Andorra Carles Jordana, el president suplent del grup mixt, el conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López, i el conseller general del grup mixt per UL-CGILM Joan Carles Camp. Pallarès i els altres liberals no tenen encara el vot decidit. El debat ha desembocat en una reflexió sobre el sistema electoral, perquè López ha insistit que els cònsols no eren prou representatius de la població de les seves parròquies com per donar suport a una llei d'aquest calat. A més, s'ha parlat de la Funció Pública i les demandes dels sindicats. Camp ha demanat una taula conjunta de sindicats, Govern i tots els grups que pugui garantir una llei "perenne".

 • Tertúlia amb Sílvia Bonet, Rosa Gili i Víctor Naudi

  Rebem tres consellers generals que representen diferents perspectives del grup mixt per parlar de la situació que es viu al parlament i el context sociopolític actual. Són Sílvia Bonet, Rosa Gili (Partit Socialdemòcrata) i Víctor Naudi (Socialdemocràcia i Progrés). Els resultats dels bancs, que han tingut un 15% menys de beneficis el 2017 centren la primera part del debat, així com el model socioeconòmic vista la davallada d'ingressos de l'estat. També han comentat la sentència sobre el cas Orfund dictada a Barcelona. A més, coincideixen a criticar l'estat de les negociacions amb la Unió Europea per a l'acord d'associació o els problemes derivats del contraban.

 • Tertúlia d'actualitat amb Víctor Filloy, Stephanie Steinbrecht i Albert Roig

  Conversem amb el gerent de l'ACODA, Víctor Filloy, la publicista Stephanie Steinbrecht i el periodista Albert Roig sobre els talls del CDR de l'Alt Urgell a les carreteres d'accés a Andorra aquets dijous, la vaga de funcionaris, la situació de l'economia, el casino, l'edifici The Cloud, les infraestructures del país i què representaran econòmica i socialment.

 • La cultura francòfona a Andorra

  Hi ha desequilibris en el tracte cap a França respecte a Espanya? Quina és la influència de la cultura francòfona? En parlem amb Josep Marsal, president de l'Associació dels Condecorats de la Legió d’Honor de l’Ordre Nacional del Mèrit Francès, i Nathalie Rahmstorf, presidenta de l'Aliança Andorrano–Francesa. 

Facebook

Twitter