Dilluns de Pasqua, dia de la mona

www.andorradifusio.ad

La de Sant Romà no és l´única celebració d´avui, i és que dilluns de Pasqua és sinònim del dia de la mona. Al Principat aquesta tradició és força arrelada, i encara són molts els padrins de bateig que regalen aquest pastís i se´l mengen en família.

Aquest matí era l'últim en què encara es podien trobar mones a les pastisseries, ja que la tradició marca que és avui quan s´ha de gaudir d´aquest dolç. Tot i així, sempre hi ha qui s´espera fins a l´últim moment per aconseguir la seva. Tot i que s´han venut mones des de dimecres, just a l´inici de la Setmana Santa, els pastissers asseguren que la campanya d´aquests dies no ha estat tan important com va ser-ho en anys anteriors.

“Ha sigut bastant més tranquila que la passada. S'ha notat que la Setmana Santa ha anat cap a finals d'abril. El temps ha ajudat que la gent del país, que és amb qui treballem, marxés a la platja”, indica Josep Manel Dasilva, propietari de la pastisseria el Tortell.

En alguns llocs, a més, també s´hi poden trobar especialitats pastisseres que es mengen per Pasqua a d'altres indrets del món, com els "Pans de Ló", típics de Portugal. Tot i així, les protagonistes continuen sent les mones i les seves grans figures de xocolata, que són una aposta segura per als més petits.

Informa: Judit Pedrós Imatges: Josep M. Garcia

Comparteix:

L'11% dels pacients de la unitat de conductes addictives són adolescents S'acaba la temporada d'esquí