Ara i Aquí especial Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els bancs donen un 50% més d'hipoteques

www.andorradifusio.ad

La compra de pisos impulsa la recuperació econòmica. És la reflexió de les entitats bancàries després que en alguns casos hagin autoritzat un 50% més d´hipoteques aquest 2017. Els interessos baixos i l´increment del preu dels lloguers són algunes de les raons d´aquest creixement.

El conseller-director general del Banc Sabadell d´Andorra, Josep Segura, afirma que "hi ha una recuperació econòmica progressiva que potser ha culminat al 2017 després de la davallada de 2007-2008".

Un dels símptomes ha estat l'augment de les autoritzacions d´hipoteques aquest 2017. En alguns casos, per sobre del 60% respecte del 2016, segons el director de Banca Comercial de MoraBanc, Xavier Riestra. La recuperació econòmica ha engrescat el consum i l´accés al crèdit per la compra d'habitatges. En el cas del Banc de Sabadell d'Andorra, n'ha autoritzat un 50% més que l'any passat. 

L'elevat preu dels lloguers ha motivat que més famílies optin per comprar un pis. Un entorn d´interessos baixos ha afavorit les hipoteques a tipus fix i mensualitats més econòmiques que un lloguer, explica Riestra.

Pel que fa a Andbank, l'entitat ha atorgat una quarantena d'hipoteques per un valor superior als 4 milions d'euros. L'euríbor ha tancat el 2017 amb un mínim històric. La previsió és que els interessos baixos es mantinguin aquest 2018, fet que afavorirà la contractació d'hipoteques. De moment, la resta d´entitats bancàries no han facilitat dades sobre autoritzacions hipotecaries.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: R. Calvo / E. Fernández

Comparteix: