Encamp reparteix més de 1.500 plats d'escudella

www.andorradifusio.ad

Encamp ha celebrat l'escudella de Sant Antoni Abat aquest diumenge, una escudella que compleix els 30 anys de tradició i que va néixer després de l'experiència d'Andorra la Vella i la Massana. Són tres dècades de tradició que conserven, això sí, una recepta ancestral.

La passada matinada començaven a fumejar les fogaines d´una escudella feta amb carn, verdura, llegums, pasta i arròs i que se serveix amb carn de l´olla, mandonguilles, botifarra blanca i bringuera. Un plat consistent pel qual molts han aguantat estona fent cua amb la companyia del fred i la neu.

Amb carmanyoles, recipients de tot tipus o el plat commemoratiu dels 30 anys, s´ha anat servint un plat que només un grup de russos s´ha atrevit a menjar a l´aire lliure. 

D´altres en canvi han preferit un refugi i una mica d´escalfor per gaudir-ne més. Per l´ocació el comú ha habilitat la sala polivalent del poliesportiu. L´escudella d´Encamp fa 30 anys i algú recorda dies com avui amb menys comoditats. 

Per fer caliu i mantenint la tradició abans de repartir l´escudella ha estat  el torn de la tradicional subhasta d´embotit i coca. Els beneficis, 1.685 euros, es destinaran  a Càritas. La setmana vinent l´escudella fumejarà també al Pas de la Casa.


Informa: Rosa Alberch
Imatges: Lluís Calvo
Locució: Ivan Álvarez

Comparteix:

Els comerciants de Príncep Benlloch, descontents amb la inversió del comú Canillo prepara 1.200 racions d'escudella tot i la gran nevada