Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El Govern es mostra "sorprès" per la convocatòria de vaga

www.andorradifusio.ad

El Govern ha mostrat la seva "sorpresa" per la convocatòria de vaga contra la llei de funció pública per part dels sindicats, una vaga que finalment es desenvoluparà dijous i divendres vinent. 4 discrepàncies bàsiques han estat la causa de la fallida de les negociacions. La més destacable és la que fa referència a les mesures correctores pels funcionaris que els sindicats volien que pugessin fins a 65 milions d'euros, xifra que l'executiu troba inassumible.

La convocatòria de vaga per dijous i divendres per part dels sindicats de funcionaris es fonamenta en les discrepàncies en diversos punts bàsics, en especial, que els empleats públics volen una cobertura del 100% en cas de malaltia, una jornada laboral de 35 hores setmanals i mesures correctores que podrien ascendir a 65 milions en més de vint anys. El Govern creu que pot arribar a pagar fins a 50 milions.

"Entenem que tothom ha de poder arribar al final de la seva carrera professional i això és una de les mesures que impulsem i defensem, que tothom que sigui de l'administració general pugui arribar al 120% de la seva capacitat retributiva", insisteix el portaveu de la plataforma, Gabriel Ubach.

Segons l'executiu, la convocatòria és una sorpresa i accepta el desgast polític que pot suposar l'afer per responsabilitat. "Per intentar evitar una vaga o un conflicte, el més fàcil podria haver estat dir d'acord, però això tenia un risc, i és que després no es pogués posar en aplicació. El Govern d'Andorra i la ministra de la Funció Pública ha estat molt clara des del principi, que no es podia generar una nova frustració des del punt de vista del desplegament d'una norma de la Funció Pública", diu el ministre Xavier Espot.

Espot també ha assegurat que no es preveu que hi hagi problemes d'ordre públic durant aquestes jornades.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Carla Sales

Comparteix: