Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

S'homologa la protecció dels titulars de dipòsits i inversions a la dels ciutadans de la UE

www.andorradifusio.ad

El consell de ministres ha aprovat un projecte de llei per protegir els titulars de dipòsits i inversions bancàries. El text compleix la transposició de normativa prevista a l'acord monetari i homologa amb la Unió Europea la protecció d'aquests titulars.

El projecte de llei reguladora del fons andorrà de garantia de dipòsits i del sistema andorrà de garantia d'inversions entrarà a tràmit en uns dies. Garantirà els fons dels titulars i per fer-ho estableix que les entitats han d'aportar anualment una contribució. D'aquesta manera el fons disposarà d'uns recursos financers equivalents al 0,8% dels dipòsits garantits abans del 30 de juny del 2024, tal com estableix la directiva europea.

Així, el fons manté el règim de cobertura de 100.000 euros per dipositant i per entitat.

Posteriorment, es preveu que les entitats bancàries continuïn fent aportacions anuals al Fons andorrà de garantia de dipòsits amb càrrec al seu compte de resultats durant vuit anys. Això va més enllà del que preveu la directiva europea i permetrà disposar d’un volum addicional de recursos financers d'un altre 0,8% dels dipòsits garantits. Per tant, al final d'aquest període el fons disposarà de l'1,6% de dipòsits garantits.

Informa: Agència ANA / Redacció

Comparteix: