Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Iriarte torna a reclamar informació sobre els nous contractes dels monitors d’esquí

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Monitors d'Esquí denuncia que encara no els han facilitat informació sobre els contractes laborals per a la temporada d'hivern que és a punt de començar. Reclamen, de nou, una reunió amb Ski Andorra i les estacions.

Carles Iriarte ha explicat a l'"Ara i Aquí" que ara fa unes setmanes l'Associació de monitors va enviar una carta a Ski Andorra i als dominis demanant informació sobre els contractes. Tot i que van rebre resposta, no n'estan satisfets perquè van assegurar-los que calia esperar a la reforma del codi de relacions laborals abans de poder avançar-los informació. Iriarte, però, ha adduït que "aquesta reforma no s'aprovarà abans que comenci la temporada i els contractes els hem de tenir abans". Està segur "que en el moment que puguem seure en una taula les estacions veuran que no som el dimoni, que les propostes són coherents i que tots sortirem guanyant".

Iriarte ha assegurat que els contractes de la temporada passada eren il·legals i que, per tant, s'han de modificar. Tot i que ha  explicat que s'està arribant a una situació límit, ara per ara no es plantegen plantar-se en bloc. Ha manifestat que "és bastant difícil perquè malauradament som una minoria".  i Ha lamentat la inseguretat que això comporta assegurant que quan un col·lectiu s'ha plantat ha patit les conseqüències. Ha explicat que fa uns anys "una noia va tenir un problema mèdic perquè no havia cotitzat suficient i va haver de ser operada, i quan la CASS li ho va reclamar els monitors del seu país es van plantar  i  l'any següent l'estació no va contractar cap monitor d'aquell país." 

Per això, l'associació torna a demanar que se'ls facin arribar les noves directrius laborals com més aviat millor. Sobretot, perquè hi ha força professionals que venen de països llunyans i necessiten saber si les condicions els compensen el desplaçament.

Entrevista completa al president de l'Associació de Monitors d'Esquí, Carles Iriarte, a l'Ara i Aquí

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jaume Sastre
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: