El menjador social de Cal Focall atèn 22 casos des de l'agost

Arriben les primeres dades del restaurant social Cal Focall, des

Arriben les primeres dades del restaurant social Cal Focall, des que la Creu Roja Andorrana n'ha assumit la gestió. Des del 5 d'agost, l'entitat ha atès 22 persones, una d'elles, menor d'edat, i ha servit 266 àpats. La Creu Roja ha explicat que, donada la situació de necessitat, ha ofert també sopars als usuaris. El 60% són homes de nacionalitat espanyola.

El restaurant social Cal Focall ha donat de menjar a 22 persones durant els primers 24 dies d'obertura. El 68% dels usuaris explica que la manca de recursos econòmics és la causa de la demanada d'aquest servei. La resta d'usuaris, un 32%, els hi envien els serveis socials o bé són transeünts. Set d'aquests usuaris han anat al menjador social els 24 dies que ha estat obert. Pel que fa a la resta, la mitjana d'assistència és de dotze dies. La nacionalitat predominant entre els usuaris és l'espanyola, seguida de l'andorrana i la portuguesa.

Més de la meitat dels casos atesos s'han pogut solucionar de manera puntual o definitiva amb l'ajuda dels serveis socials. Les dades reafirmen la necessitat actual d'oferir aquest servei a la població. A més, aquest primer mes ja hi ha hagut canvis respecte el plantejament inicial com ara la incorporació dels sopars amb forma d'entrepà i peça de fruita.

Informa: Almudena López

 

Comparteix:

El pressupost del SAAS serà 1,2 milions més elevat La Massana reorganitza el rober