Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Rossell deixa SDP fora del pacte preelectoral: "L'entesa no ha estat possible"

www.andorradifusio.ad

SDP quedarà fora del pacte entre liberals i el PS per fer llistes territorials conjuntes a les generals. Així ho ha reconegut al programa 'Ara i Aquí' de Ràdio Nacional el secretari general de Liberals d'Andorra. Amadeu Rossell ha explicat que hi ha més sintonia amb el PS que amb els progressistes. Ja s'ha començat a preparar amb els socialdemòcrates el programa que es defensaria a les territorials.

Tot i que encara no s'ha comunicat formalment a SDP, Liberals d'Andorra s'inclina per pactar només amb el PS a les properes generals. I ja dilluns se li va fer saber a Jaume Bartumeu.

Segons ha explicat Amadeu Rossell a Ràdio Nacional, els comitès parroquials tenen més sintonia amb el PS que amb els progressistes. Cal recordar, a més, que els socialdemòcrates rebutgen pactar amb els seus antics companys de partit. "Ens hagués agradat l'entesa amb tots els partits polítics perquè creiem en la suma, però de vegades no és possible i llavors has de triar. Hem triat un altre camí i es normal que se senti enfadat", ha dit en referència a Bartumeu.

L'executiva va començar a preparar el pacte la setmana passada amb el PS. Tot i així, les converses estan en un estadi inicial. Rossell assegura que "s'ha de creat el com i el què, un programa amb punts convergents". Avança que podrien parlar de "seguretat jurídica, transparència, responsabilitat, comerç i Europa", a més dels temes parroquials.

El secretari general dels liberals recorda que a la llista nacional cada força defensarà la seva ideologia i que tots els consellers que es puguin obtenir a la territorial aniran al respectiu grup parlamentari.

D'altra banda, admet que després del trencament del grup parlamentari li preocupa la força que pugui tenir Liberals d'Andorra a Sant Julià de Lòria i sobretot a la Massana. En part, per la capacitat de DA de seduir amb càrrecs.

Entrevista completa al secretari general de Liberals d'Andorra, Amadeu Rossell, a l'Ara i Aquí:Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix: