Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Salvador Brotons i la GIO Orquestra, al·licients del 25è aniversari de la Fundació ONCA

www.andorradifusio.ad

El director Salvador Brotons i la GIO Orquestra seran els principals reclams del 25è aniversari de la Fundació ONCA. El director artístic, Gerard Claret, ha destacat la feina feta aquests anys.

Un doble concert per a violí, violoncel i orquestra. Aquesta serà la principal estrena de la temporada d'enguany de la Fundació ONCA. Una peça composta pel director català Salvador Brotons, especialment per l'ocasió i que comptarà amb la participació de la GIO Orquestra. El concert tindrà lloc a l'Auditori Nacional coincidint amb el quart de segle de la Constitució. Aquesta producció es tornarà a fer Perpinyà al maig i a la tardor a Girona, segons ha avançat el director artístic, Gerard Claret.

La darrera temporada va haver-hi 44 actuacions que van aplegar 13.270 assistents, una xifra similar a altres temporades. La Fundació continuarà tenint un pressupost de 305.000 euros. Claret ha remarcat la importància de l'ONCA dins del panorama musical i cultural del país. Tot i això, encara queda molt camí per créixer. "M'agradaria que les actuacions de l'orquestra poguessin ser una mica més seguides. Hem de trobar la fórmula, moltes vegades no és només un tema de diners", insisteix.

El cicle ONCA al Palau també tindrà contuïtat, així com els projectes educatius i socials de l'entitat. El concert d'Estiu, de Primavera, de Santa Cecília i de Meritxell també seran grans al·licients de la temporada. Finalment i com en altres ocasions, la Fundació també farà una actuació a París, a final de maig o juny.

Informa: Joel Romero
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix: