Unicef Andorra va destinar prop de 500.000 euros a projectes sobre el terreny i a emergències a l'Àfrica

www.andorradifusio.ad
Unicef destina el 2017 470.00 euros a projectes al Camerun, la República Centreafricana, al Congo i al Bhutan. L'any passat l'ONG va ingressar un 2% menys que l'any anterior. Tot i així destaca la feina en la lluita contra l'VIH al Camerun i el fet que Andorra s'hagi convertit en el primer país Amic de la Infància.
Unicef fa un balanç positiu de l'activitat feta el 2017, quan es van aconseguir 600.000 euros d'ingressos, un 2% menys que el 2016. 470.000 es van destinar a projectes sobre el terreny i emergències. Es tracta del 86% dels fons gestionats, l'altre 14% es va dedicar a despeses de funcionament.

Unicef ha dut a terme projectes el 2017 al Camerun, la República Centreafricana, al Congo i al Bhutan. El treball al Camerun ha donat molt bones notícies, ja que després de dotze anys de col·laboració, s'ha aconseguit que el 99% dels nadons de mares seropositives neixin lliures d'VIH.

A la República Centreafricana s'ha aconseguit reintegrar i alliberar 3.000 infants associats a grups armats i a la República del Congo 17 comitès de protecció als infants estan operatius per detectar riscos de vulnerabilitat en la comunitat infantil. Actualment hi ha incrits 1.100 alumnes autòctons.

Per la seva banda, al Bhutan Unicef Andorra ha començat a col·laborar en un programa de millora de l'accés a l'educació per a infants amb discapacitat. El projecte permet dotar les escoles de serveis adaptats.

Unicef ha destacat també el fet que Andorra s'hagi convertit en el primer país Amic dels Infants gràcies a la tasca i el compromís dels set comuns.

Informa: Ana Alamán
Locució: Sergi Cano
Imatge cedida: Unicef Andorra

Comparteix:

Els bombers i el rescat de gats no són cap mite Gereon Krahforst encetarà el 19è Festival d'Orgue amb repertori andorrà