Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Uns 11.000 alumnes tornen aquest dilluns a l'escola

www.andorradifusio.ad

Fi de les vacances, i tornada a l'escola. Aquest dilluns comença el nou curs i ho farà amb normalitat, segons ha assegurat el ministre d'Educació. La xifra d'alumnes es manté a primària i secundària i creixen els de batxillerat, que aquest any comença el Permsea (Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà). Pel que fa a l'anglès, però, l'aplicació a les aules encara no arriba.

El curs escolar arrencarà amb un alumnat que es manté estable entorn dels 11.000 alumnes. Per les característiques de la piràmide poblacional, aquest any creixeran els estudiants de batxillerat i hi haurà més dificultats per omplir les classes de maternal. Una evolució que suposarà un increment del pressupost.

Un dels reptes del sistema educatiu andorrà és l´ampliació dels estudis en anglès. El ministeri ha decidit ampliar la formació dels professors i pagar-les íntegrament. No hi ha un calendari, però, perquè l'anglès sigui llengua vehicular a les escoles.

La principal novetat d'aquest curs arribarà amb la introducció del Permsea al batxillerat, que suposarà un canvi important per als estudiants. Aquest moment culmina el procés d'educació dels últims anys, que ha tingut com a objectiu que els alumnes arribin més preparats a la universitat.

Informa: Laia Ferré Marot/Ana Alamán
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix: