Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els vehicles motoritzats ja no podran circular lliurement pel medi natural

www.andorradifusio.ad

Els vehicles motoritzats i rodats no podran circular lliurement pel medi natural i ho hauran de fer per pistes o camins delimitats. Així ho indica el projecte de llei de conservació de medi natural, de la biodiversitat i del paisatge. En cas d´incompliment hi ha previst sancions que en els casos més greus poden arribar a ser de 12.000 euros.

Integrar la conservació del medi natural en les polítiques públiques per preservar la biodiversitat és l´objectiu fonamental del projecte de llei de conservació de medi natural, que entrarà a tràmit parlamentari els pròxims dies. És per aquest motiu que l´accés als vehicles rodats i motoritzats als espais naturals quedarà restringit, ja que es considera que perjudiquen i afecten directament la fauna i flora d´aquests espais.

Cada comú haurà d´elaborar un mapa que concreti i delimiti els usos dels seus camins i pistes, decidint si els obren a la circulació d´aquest tipus de vehicles. Si finalment el text s´aprova, s´aplicaran sancions a aquells que incompleixin la normativa.

Per a les infraccions lleus s´imposaran multes entre 60 a 300 euros; per a les greus fins a 3.000 euros, mentre que en les considerades molt greus es podria imposar sancions de fins a 12.000 euros.

Tot plegat un seguit de mesures per preservar el medi, que alguns espais naturals ja han començat a aplicar per iniciativa pròpia. A la vall d´Incles, l´accés al trànsit rodat durant l´època estival està prohibit, de les nou del matí fins a les sis de la tarda. Per fer-la més accessible, la direcció de la vall ha posat a disposició dels visitants uns trens elèctrics. Mentre que la vall del Madriu disposarà aquest estiu de sis ecoguardes que vetllaran per la protecció.

Informa: Hèctor Romance

Comparteix: