Propostes literàries alternatives per aquest Sant Jordi

Propostes literàries alternatives per aquest Sant Jordi

L'abril és el mes dels llibres per excel·lència. Aquesta vegada, però, i tenint en compte que el 23 d’aquest mes és el dia que és, hem volgut fer-vos més propostes amb moltes menys pistes... per tal que si ho voleu, us puguem guiar una mica entre la voràgine de Sant Jordi, però deixant-vos que descobriu per vosaltres mateixos l’essència del llibre o llibres que han d’acabar venint amb vosaltres quan us en torneu cap a casa. Així doncs, aprofiteu que enguany és diumenge i gaudiu, entre llibres, del temps que també pot passar a poc a poc.

Per a les ments i cors inquiets

La vida invisible de l’Eurídice Gusmao de Marta Batalha. Capital books, 2017. 19€ (també en castellà editat per Seix Barral).

En la línia dels llibres de realisme màgic... “L’Eurídice Gusmâo és una dona amb la capacitat i la voluntat de fer grans coses, amb somnis i ambicions. La història de dues germanes que trien camins diferents i que aprenen que la felicitat s’amaga en moments inesperats”

Las Plumas de Salim Barakat. Navona, 2017. 23€

La prohibició d’un llibre en un país és un desastre, però alhora un motiu de molt pes per recomanar-ne la seva lectura. En aquest cas, a més, aquesta és una novel·la especial i única, per a grans lectors. “El joven Mem, un kurdo de Siria, es enviado por su padre a Chipre, donde debe ponerse en contacto con un enigmático personaje, el Gran Hombre... fatigado por una búsqueda incierta y    presa de las tormentas del exilio, planea quitarse la vida. Pero la repentinta aparición de una inquietante pluma entre sus ropas desencadena un desfile de recuerdos en su memoria que lo disuaden de ello.”

Per als grans amants dels llibres

Paseo, de Junghoo Lee. Barbara Fiore, 2017. 18€

Un preciós homenatge il·lustrat al món de la literatura i dels llibres. Us imagineu un món en què els llibres formin part del paisatge? Obriu-lo a poc a poc, preneu el vostre temps i gaudiu-lo.

Els imperdibles, per si us han passat per alt els darrers mesos

Allò que va passar a Cardós de Ramon Solsona. Proa, 2017. 20€

“Com buscadors d’or, una corrua de persones acut a Cardós a la recerca d’una feina. S’allotgen en campaments i pobles, des del pla fins als llacs més alts, i les seves històries d’emigració i desarrelament, d’amor i de lluita s’encreuen les unes amb les altres. Hi ha conflictes de convivència, prosperitat econòmica, accidents de treball, corrupteles i el rerefons permanent de la dictadura. Un assassinat ho lliga tot.”

Sortir a robar cavalls de Per Peterson.  Club editor, 2017. 18.95€

Agafem les paraules perfectes de Jordi Puntí perquè no ho sabríem dir millor: “...Petterson ens recorda que el paisatge té memòria. Descriu els conflictes i els anhels humans amb la mateixa subtilesa amb què captura la quietud d'un bosc, la petja d'un ren a la neu —la calma, en fi, que sol presagiar els grans canvis a les nostres vides.” 

Per als més petits

Els meus primers Haikús de Núria Albertí i Mercè Galí. El Cep i la Nansa, 2017. 9€

Una petita joia per introduir els més petits de casa en el món de la imaginació a través dels haikús. Un llibre bonic i senzill editat amb fulls de cartró. “Imatges poètiques en un sospir. Un viatge de tres versos a la imaginació. Els primers haikús per als més petits.”

Per als joves lectors

L’odissea de l’Ollie de William Joyce. Bambú, 2017. 14,90€

Un llibre ple d’aventures fantàstiques, on l’amistat i l’amor hi tenen un paper molt valuós...“En el regne secret de les joguines hi ha molts misteris. Hi ha el codi de les joguines i també la màgia de convertir-se en la joguina preferida d’un nen. Però l’Ollie és molt més que el nino preferit d’en Billy: és el seu millor amic. Per això, quan el malvat rei pallasso Zozo i els seus esbirros de ferralla segrestin l’Ollie, en Billy no dubtarà a emprendre la perillosa aventura del rescat.”

Per als pares

Ralet, ralet: el món dels 0 als 3 anys. Aprenent a educar de Núria Saló, amb il·lustracions de Montse Mayol. Edicions Sidillà, 2017. 17€

Un llibre deliciós per tots aquells que busqueu educar amb sentit comú i de vegades us sentiu una mica perduts en aquests primers tres anys de vida del vostre petit o petita.

Las nuevas aventuras de Emília y Mauricio: ¿Vosotros cómo os conocisteis? De Manel Fontdevila. Debolsillo, 2016. 12,95€

Aquests dies se celebra el Saló la Massana Còmic 2017, i hem volgut aprofitar la presència del dibuixant i autor Manel Fontdevila per recomanar-vos aquest títol amb el qual no parareu de riure vinyeta rere vinyeta.

Pels amants dels ocells 

El ingenio de los pájaros de Jennifer Ackerman. Ariel, 2017. 21,90€

Un treball científic fascinant que ens revela curiositats fins ara desconegudes sobre el món de les aus. Al mateix temps ens deixarà meravellats de veure les similituds entre el comportament i l’evolució de l’home i els ocells. 

Un article de l'Anna, la Maria i la Gemma, de la Llibreria La Puça

Comparteix: