Recepta: bol de llenties pardines, mozzarella fresca i remolatxa

Recepta: bol de llenties pardines, mozzarella fresca i remolatxa

Si et ve de gust una amanida una mica diferent, fresca i saludable, apunta! Preparem un bol de llenties pardines, mozzarella i remolatxa.

Ingredients (per a una persona) col·locats en petites racions en un bol una mica profund i ample:

  • Un grapat de fulles de ruca. Si no es té aquest tipus d'enciam, va bé qualsevol fulla verda.
  • Entre 100 i 150 grams de llenties pardines cuites.
  • Tomàquets naturals (un si és gros, o més si són Cherry).
  • Blat de moro (important mirar que no sigui transgènic).
  • Remolatxa cuita (es pot comprar directament remolatxa escaldada i envasada al buit o si es prefereix, també es pot ratllar crua).
  • Un parell de cogombrets envinagrats.
  • Mozzarella fresca (normalment una mozzarella sencera partida en dues racions diferents, una per ració).
  • Proteïna (no apareix a la foto): tonyina en oli d'oliva verge extra o salmó fumat.
  • Un grapat de pipes de gira-sol salades i panses moscatell.
  • Oli d'oliva verge extra, sal, pebre i vinagre de Mòdena al gust.

Preparació:

  1. El secret d'aquesta elaboració és escollir molt bé els productes, que siguin frescos i de qualitat, i col·locar-los amb estima i delicadesa. Un plat ple de color sempre aporta vida i molts nutrients. Primer de tot escollirem un bol que sigui una mica profund i ample.
  2. El següent pas és netejar bé la ruca i els tomàquets, que tallarem a dauets petits.
  3. En el bol, col·locarem a un costat la ruca i després posarem el blat de moro, els tomàquets, la remolatxa tallada també a dauets o ratllada.
  4. Pesarem les llenties (si estan en conserva; si estan cures, les bullirem abans i les colarem). Un cop col·locades, tallarem els cogombrets a rodanxes petites i els posarem al mig del bol, com si es tractés del punt cèntric que lliga la resta d'ingredients del voltant.
  5. Després tallarem la mozzarella a rodanxes fines i la situarem al costat de les llenties i els tomàquets perquè doni un punt de contrast de color.
  6. Per anar acabant, repartirem un grapat de pipes i panses i afegirem la proteïna, que pot ser una llauna de tonyina o una mica de salmó fumat tallat a tiretes. També queda molt bé un ou dur. 
  7. I l'últim pas i essencial, amanirem bé el plat amb un raig d'oli d'oliva, sal, pebre i un raig de vinagre de Mòdena.

Que vagi de gust!

Una recepta de Laura Cugat, periodista amb especial atenció a les temàtiques socials i apassionada de la gastronomia i els petits detalls.

Comparteix: