Eleccions Generals 2023

Comparteix:

Tota l'actualitat de les eleccions generals 2023 que se celebraran el 2 d'abril. Notícies, última hora, debats, entrevistes, blocs informatius, propaganda electoral... Un espai especial per condensar tots els continguts de la campanya electoral del Principat d'Andorra.


Debats/Entrevistes

 • Debat parroquial d’ATV – Canillo

  Finalitzen els debats territorials amb Guillem Casal, candidat de Demòcrates+Independents a Canillo. El candidat ha presentat les solucions per a la problemàtica de l'habitatge i la reforma del sistema de pensions. També ha explicat la importància de tancar l'acord d'associació amb Europa. En el bloc social s'ha centrat en l'augment del salari mínim i la despenalització de l'avortament. Finalment, el darrer bloc ha exposat els diferents projectes turístics, les propostes de millora per a la mobilitat, la importància del sector primari i la sobirania energètica.

 • Debat nacional amb els caps de llista

  Els sis caps de llista de les diferents candidatures han debatut sobre la importància d'una correcta gestió de la inversió estrangera i la necessitat de crear infraestructures per solucionar els problemes de mobilitat. També han presentat les seves propostes per resoldre la crisi de l'habitatge i garantir un manteniment de la cultura i de la tradició. Finalment, han parlat de la importància de l'associació amb la Unió Europea i dels lligams internacionals que ha de tenir Andorra i com s'han de gestionar.

 • Debat parroquial d’RNA – Escaldes-Engordany

  Últim debat territorial amb Trini Marín de Demòcrates, Acció i Independents, Ramon Tena de Concòrdia i David Pérez de PS i SDP +. Al llarg del debat han comentat el bloc econòmic, social i els projectes parroquials, on cada candidat ha destacat els seus projectes de campanya per a les eleccions general del 2 d'abril.

 • Entrevista d’ATV al cap de llista de PS i Progressistes SDP +, Pere López

  Pere López, cap de llista de PS i Progressistes SDP +, ha sigut el darrer protagonista de l'espai d'entrevistes. López ha presentat les diferents solucions que planteja la coalició per al problema de l'habitatge. També ha tractat la despenalització de l'avortament, del reforç de l'àrea de salut mental i els canvis en la imposició fiscal. Finalment, en matèria de l'Acord d'Associació s'ha mostrat a favor, però afirmant que "el calendari proposat és una temeritat."

 • Debat parroquial d’ATV – Ordino

  Els candidats de la parròquia d'Ordino han debatut sobre el creixement urbanístic de la parròquia, l'acord d'associació amb Europa. En el bloc social, s'han parlat de l'habitatge i el poder adquisitiu de la ciutadania. Finalment, en el bloc parroquial gran part del debat s'ha centrat en el projecte de Grífols, la conservació del paisatge.

   

 • Debat parroquial d’RNA – Sant Julià de Lòria

  Sisè debat territorial amb Pol Bartolomé de Concòrdia, Josep Roig de PS i SDP +, Helena Mas de Demòcrates, Liberals + Independents, i Marc Ferreiro d'Andorra Endavant. Al llarg del debat han comentat el bloc econòmic, social i els projectes parroquials, on cada candidat ha destacat els seus projectes de campanya per a les eleccions general del 2 d'abril. 

 • Entrevista d’RNA a la cap de llista d'Andorra Endavant, Carine Montaner

  Darrera entrevista a 'Els Matins de la Nacional' als diferents caps de llista de les candidatures nacionals. Aquest dimecres hem rebut la visita de la cap de llista d'Andorra Endavant, Carine Montaner. Ha parlat dels resultats de l'enquesta política, l'acord d'associació amb la Unió Europea, l'habitatge i la sanitat. 

 • Entrevista d’ATV al cap de llista de Demòcrates+CC+ACO+UP+I, Xavier Espot

  El cap de llista de cap de llista de Demòcrates+CC+ACO+UP+I, Xavier Espot, ha passat per l'espai d'entrevistes. Espot ha assegurat que l'habitatge "serà la gran prioritat de la propera legislatura." També ha comentat que es treballarà per la revalorització dels salaris i les pensions. A més ha destacat que calen implementar diferents mesures en matèria sanitària. Davant l'acord d'associació amb la Unió Europea, ell cap de llista de la coalició taronja, ha assegurat que es tracta "de la clau de volta per la prosperitat econòmica i social del país". Finalment, també ha tractat la doble nacionalitat.

 • Debat parroquial d’ATV – Escaldes-Engordany

  Els diferents candidats per a la parròquia d'Escaldes-Engordany han debatut aquest dimarts respecte a les diferents qüestions que preocupen a la parròquia. En el bloc econòmic s'han centrat l'acord d'associació amb la Unió Europea i la recuperació econòmica del país. En matèria social han parlat de l'habitatge i de la salut. Finalment, s'han centrat en els projectes per a la parròquia debatent sobre el pla d'urbanisme i la reactivació del comerç per a la parròquia.

 • Debat parroquial d’RNA – Encamp

  Cinquè debat territorial amb Susagna Venable de PS+Agrupament encampadà i Jordi Torres d'Units per al Progrés+ Demòcrates + Independents. Al llarg del debat han comentat el bloc econòmic, social i els projectes parroquials, on cada candidat ha destacat els seus projectes de campanya per a les eleccions general del 2 d'abril. 

 • Entrevista d’RNA al cap de llista de Demòcrates+CC+ACO+UP+I, Xavier Espot

  Cinquena entrevista als caps de llista de les candidatures nacionals. Aquest dimarts ha vingut als estudis d'RNA el cap de llista de Demòcrates+CC+ACO+UP+I, Xavier Espot. Ha fet balanç de la legislatura i ha tractat els punts principals del seu programa electoral com són el poder adquisitiu, l'habitatge o l'acord d'associació amb la Unió Europea. 

 • Entrevista d’ATV al cap de llista de Liberals d'Andorra, Josep Maria Cabanes

  El cap de llista de Liberals d'Andorra, Josep Maria Cabanes, ha protagonitzat la quarta entrevista als caps de llista. Cabanes ha explicat els punts claus del seu programa: no apujarà impostos, augmentarà la cotització de la seguretat social i diu "no" a la doble nacionalitat.

 • Debat parroquial d’ATV – La Massana

  Quart debat parroquial, aquest dilluns la Massana ha estat la protagonista. Els diferents candidats han debatut sobre la problemàtica de l'habitatge i 'acord d'associació. I finalment, també han parlat sobre alguns projectes per a la parròquia, com el vial de la Massana. 

 • Debat parroquial d’RNA – Ordino

  Quart debat territorial amb Jordina Bringué d'Andorra Endavant, Berna Coma d'Acció Comunal i Demòcrates, i Pere Mas del Partit Socialdemòcrates i Per Ordino. Al llarg del debat han comentat el bloc econòmic, social i els projectes parroquials, on cada candidat ha destacat els seus projectes de campanya per a les eleccions general del 2 d'abril. 

 • Entrevista d’RNA al cap de llista de Concòrdia, Cerni Escalé

  Encetem una nova setmana d'entrevistes als caps de llista de les candidatures nacionals a les eleccions generals. Aquest dilluns ha sigut el torn de Cerni Escalé, cap de llista de Concòrdia. Ha analitzat la campanya electoral del jove partit fins ara i les propostes en temàtiques com l'habitatge, la cohesió social, el poder adquisitiu i l'acord amb la Unió Europea.

 • Entrevista d’ATV a la cap de llista d'Andorra Endavant, Carine Montaner

  La cap de llista d'Andorra Endavant, Carine Montaner ha protagonitzat la tercera entrevista als caps de llista. Montaner ha explicat els punts claus del seu programa: la justícia, la salut i l'habitatge.

 • Debat parroquial d’ATV – Andorra la Vella

  Tercer debat parroquial, aquest divendres Andorra la Vella ha estat la protagonista. Els diferents candidats han debatut sobre l'emprenedoria, la problemàtica de l'habitatge i el futur de les pensions. I finalment, també han parlat sobre alguns projectes per a la parròquia, com és la construcció del multifuncional i el problema de la mobilitat.

 • Debat parroquial d’RNA – La Massana

  Tercer debat territorial amb Carles Naudi d'Areny-Plandolit de Ciutadans Compromesos + Demòcrates, Michel Moliné de PS SDP + i Josep Fusté d'Acció + Independents. Al llarg del debat han comentat el bloc econòmic, social i els projectes parroquials, on cada candidat ha destacat els seus projectes de campanya per a les eleccions general del 2 d'abril. 

 • Entrevista d’RNA al cap de llista de PS i Progressistes SDP +, Pere López

  Nova entrevista a RNA als caps de llista de les eleccions generals. Aquest divendres ha estat el torn del cap de llista de PS SDP +, Pere López. Ha tractat els temes més importants del seu programa electoral per aconseguir el canvi: habitatge, poder adquisitiu i l'acord d'associació.

 • Entrevista d’ATV la cap de llista d'Acció, Judith Pallarés

  La cap de llista d'Acció, Judith Pallarés ha passat per l'espai d'entrevistes per presentar alguns dels diferents punts del seu programa electoral. S'ha centrat en la millora del salari mínim, en la problemàtica de l'habitatge i l'apropament del Govern a la ciutadania. També ha comentat aspectes relacionats amb la sostenibilitat i l'acord d'associació amb la Unió Europea.