Andorra és ACB!

El MoraBanc Andorra s’ha proclamat campió de la LEB Or 22/23 i torna a ser equip ACB una temporada després. Els del Principat aquest dissabte deixarien sentenciat el campionat i l'ascens directe a falta d’una jornada per al final de la fase regular gràcies a la victòria contra l'Ourense (95-61), la 29a del curs, en una Bombonera plena a rebentar. El partit, plàcid per al conjunt tricolor, quedaria encarrilat al final del primer quart (25-12) i sentenciat al descans (49-32). Marin Maric, MVP amb 14 punts, 11 rebots i un 25 de valoració.

33 jornades després del debut amb victòria en la pista del TAU Castelló, el MoraBanc Andorra ho ha tornat a fer. Seguint els passos dels equips llegendaris de la temporada 91-92 i 2013-14, la plantilla tricolor del curs 2022-23 també ha passat a la història després de fer realitat el somni del tercer ascens a l’ACB. El MoraBanc arribaria a la penúltima jornada de la fase regular sent molt conscient que una victòria més li donaria matemàticament el campionat de la LEB Or i l'ascens a l'ACB, i aquesta arribaria en un dissabte 13 de maig de 2023 que ja queda gravat a foc en la història del MoraBanc i que suposa el retorn d'un club, una afició i un país a l'ACB una temporada després. De fet són dotze els mesos que separen la desolació i les llàgrimes d'un cruel descens en un partit d'infaust record davant el Tenerife, amb l'eufòria i les llàgrimes d'alegria d'un merescut retorn a la màxima categoria després d'una temporada històrica i brillant d'un equip talentós però sacrificat que ha gaudit però també patit i que des del primer dia comptaria amb el suport incondicional de la seva afició.

La Bombonera, plena a rebentar, seria una festa absoluta abans, durant i sobretot després del partit. Contra l’Ourense el MoraBanc començaria marcant territori i agafaria ràpidament les regnes gràcies a una excel·lent defensa i trobant les millors solucions en atac per fora amb l'encert de Johnny Dee i per dins amb l'aportació de Felipe Dos Anjos i Marin Maric. Ampliant les diferències amb el pas dels minuts, els de Natxo Lezkano arribarien al final del primer quart amb un imponent 25-12.

La diferència augmentaria en el segon quart arribant als vint punts (39-19) després d'un 14-7 de sortida però la zona plantejada per Felix Alonso, tècnic del quadre gallec, ennuegaria al MoraBanc Andorra. Al descans, però, s'arribaria amb un il·lusionant 49-32 a dos quarts, a vint minuts del retorn a l'ACB.

Després de sortir dels vestuaris el MoraBanc seguiria sense baixar el pistó. Amo i senyor del partit, l'equip tricolor s'aniria acostant poc a poc al somni. A deu minuts per al final, per a la celebració, el MoraBanc tènia el partit i l'ascens en la butxaca (72-46). De fet l'últim quart ja seria una festa en tota regla. Amb un resultat absolutament inflat, els jugadors i l'afició que omplia la Bombonera només esperava que arribés el moment de saltar al parquet per a celebrar el títol i un més que merescut ascens a l'ACB una temporada després (95-61).

Amb l’ascens a l’ACB en la butxaca, la propera cita del MoraBanc Andorra serà el proper divendres (21h) a Guipúscoa, últim partit de la fase regular, en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: Dani Catalán-BCA