ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra la Vella serà l'epicentre de l'Ironman 70.3 i la cursa ciclista 21 Ports de l'Andorra Multisport Festival

www.andorradifusio.ad

Andorra la Vella serà el centre neuràlgic de dues de les proves que integren l'Andorra Multisport Festival, projecte que lidera el Govern de la mà d'Ironman. La capital serà l'amfitriona de l'Ironman 70.3 i de la prova ciclista Andorra 21 Ports. En total es preveuen més de 2.000 participants l'estiu vinent.

L'Andorra Multisport Festival va descobrint les cartes. Aquest dijous al matí s'han presentat l'Ironman 70.3 i l'Andorra 21 Ports, triatló i cursa ciclista que tenen Andorra la Vella com a epicentre, amb el village situat al Parc Central. L'Ironman es desenvoluparà del 2 al 4 de juliol, amb una participació esperada de 1.500 triatletes, que hauran de cobrir 1.900 metres de natació a Engolasters, 90 quilòmetres amb bici i 21 de cursa a peu. La 21 Ports està programada del 24 al 26 de juny, la participació està limitada a 500 ciclistes i passarà per alguns dels ports més emblemàtics del país com la Gallina.

El comú ha aportat 150.000 euros per acollir les proves, "un esforç important", com ho qualificava la cònsol major, Conxita Marsol, per "posicionar-se com a centre neuràlgic d'aquest esdeveniment" amb l'objectiu de fer promoció esportiva, però també turística.

Jordi Gallardo ha explicat que el pressupost de l'Andorra Multisport Festival, que inclou cinc proves i va de la mà amb l'empresa Ironman, és d'un milió i mig d'euros, la meitat dels quals preveu assumir el Govern i la resta amb les aportacions de quatre comuns i de diversos patrocinadors. "Destinar un milió i mig d'euros a un projecte és una suma important", reconeixia, "tot i que tinguem el suport i la implicació de corporacions, institucions i el sector privat, però la balança de cost-benefici, el retorn, per nosaltres ha estat clau per acceptar i apostar per un esdveniment d'aquestes característiques". Gallardo ha assenyalat que el retorn previst per a les dues proves és de 3,6 milions d'euros, 2,7 milions de l'Ironman 70.3 i 930.000 euros de la 21 Ports.

La realització de les proves estarà sotmesa a la situació sanitària i en cas de no celebrar-se l'organització preveu una política de devolució amb diversos escenaris.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Desirée Sala-Actua

Comparteix: