La comissió de Dona i Esport del COA treballa per ampliar la presència de les dones a les juntes directives de les federacions

www.andorradifusio.ad

L'esport és un altre dels àmbits on s'ha de continuar treballant per aconseguir la igualtat entre homes i dones. Des de la comissió de Dona i Esport del Comitè Olímpic Andorrà es treballa per aconseguir una presència femenina més gran a les juntes directives de les entitats esportives.

L'esport femení viu un moment molt dolç amb referents com Mònica Doria, Vicky Jiménez, Cande Moreno i Stefi Troguet, però la presència de les dones continua sent molt minoritària a les juntes directives de les entitats. La comissió de Dona i Esport del Comitè Olímpic té com a objectiu canviar aquesta situació. La presidenta de la Comissió de la Dona i Esport del COA, Eva Rodríguez, constata que solament hi ha "un 30% de dones en les juntes directives i solament un 16% com a presidentes". I afegeix que algunes de les dones que havien ocupat diferents càrrecs de responsabilitat ho van acabar deixant per sentir-se com "a floreros".

Rodríguez presideix des de fa 19 anys la Federació de Gimnàstica i és una de les quatre dones presidenta, d'un total de 30 federacions esportives. Per capgirar aquest escenari, es vol implicar esportistes encara en actiu. Per això, es vol que "abans que acabi la carrera esportiva que s'impliqui i es quedi en aquella federació, començant fent altres tasques i aportant la seva experiència des d'un altre punt de vista".

Després de quatre mesos de la seva constitució, la comissió es donarà a conèixer els pròxims mesos amb diferents actes. 

Informa: Joan López
Imatges: Sergi Linares i Arxiu

Comparteix:

El Bici Lab proposa un repte per promoure el ciclisme femení L'Olympus Race es trasllada a Canillo i avança les dates al 8 i 9 de juliol