Cop d'autoritat del MoraBanc Andorra a Burgos (73-95)

El MoraBanc Andorra seguirà manant en solitari a la LEB Or després de sumar aquest dissabte la 21a victòria de la temporada, vuitena consecutiva, en una pista on fins ara no havia guanyat mai, el Coliseum de Burgos. Recital de l'equip de Natxo Lezkano amb una gran segona meitat (29-57 de parcial) i un 17/28 en triples. A destacar els 17 punts, 4 assistències i un 21 de valoració de Mihajlo Andric, MVP del partit, els 24 punts de Tobias Borg (6/9 en triples), les 9 assistències de Rafa Luz o els 10 rebots de Felipe Dos Anjos.

Amb la baixa de Micah Speight (estarà quatre setmanes allunyat de les pistes) lesionat el passat dissabte en la victòria contra el Zunder Palència, el MoraBanc Andorra afrontava un duel de màxima exigència i dificultat en la pista d'un San Pablo Burgos construït per a tornar a l'ACB un curs després. En el seu millor moment de la temporada (5 victòries consecutives) després de sofrir una revolució amb l’arribada d’un nou entrenador i nous jugadors, la versió actual del conjunt burgalès, encara allunyat de les primeres posicions, no tenia res a veure amb la de l'equip que visitaria la Bombonera en la primera volta (88-82). Però malgrat aquesta bona dinàmica, el MoraBanc Andorra sabria jugar les seves cartes per a acabar sumant aquest dissabte una victòria contundent que reafirma la seva primera posició en solitari i la seva candidatura a l'ascens directe quan queden onze jornades, onze partits, onze finals abans d’acabar la fase regular.

I això que en el Coliseum de Burgos el MoraBanc començaria sofrint en defensa, amb poques idees en atac i a remolc d'un San Pablo més intens. Controlant el rebot, el conjunt local es veuria amb un 16-6 de sortida que obligaria a Natxo Lezkano a gastar el primer temps mort. A partir d'aquest moment, controlant el rebot i pujant la intensitat defensiva, el conjunt tricolor començaria a remuntar gràcies als punts d'un inspirat Tobias Borg. Un 3-7 de parcial deixaria un 19-14 de parcial al final del primer acte.

La iniciativa del MoraBanc seguiria en el segon quart. De menys a més, els de Natxo Lezkano, amb una aportació ofensiva més repartida, serien capaços de donar-li la volta al marcador arribant a tenir una màxima de tres punts (26-29) després d'un 7-15 de parcial però el conjunt local tornaria a trobar l'encert. Primer amb Mahalbasic, després amb Luka Rupnik i al final amb Gonzalo Corbalán, el San Pablo Burgos arribaria al descans amb una renda de sis punts (44-38).

Però el millor estaria per arribar. Ni el més optimista dels optimistes es podria imaginar una segona part com la que s'ha viscut en el Coliseum amb un MoraBanc deslligat. Controlant totes les facetes del joc i castigant des del triple (7/11 en el tercer quart), l'equip de Natxo Lezkano, amo absolut del partit, aniria ampliant la diferència arribant al final del tercer acte amb una renda de vuit punts (65-73) després d'un demolidor 21-35 de parcial.

Però el conjunt tricolor, conscient del que hi havia en joc, no aixecaria el peu de l'accelerador en cap moment. Fent mal per dins amb Felipe Dos Anjos i per fora amb els triples de Tobias Borg, Andric, Dee o Schreiner davant una gran direcció de Rafa Luz, el MoraBanc acabaria atropellant el San Pablo Burgos protagonitzant una exhibició de les que fan història i enviant un missatge clar i rotund a la resta de rivals. Queden onze finals, però el MoraBanc continua fent passos cap a l'objectiu i més amb victòries com la d'aquest dissabte a Burgos (73-95).

La propera cita del MoraBanc Andorra serà el dissabte 18 de maig a la Bombonera contra el Juaristi (18:30h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: San Pablo Burgos