El FC Andorra, marca menys del que s'espera

www.andorradifusio.ad

El FC Andorra s'enfrontarà diumenge al Cartagena després de l'empat contra el líder la setmana passada. Un empat que els tricolors esperen que serveixi per canviar la dinàmica dels darrers partits. Darrerament, Eder Sarabia ha parlat molt de les estadístiques del club i per aquest motiu, hem volgut donar un cop d'ull a què diuen els números.

Segons l'empresa Wyscout, encarregada de fer informes per als clubs, l'Andorra està en la mitjana de gols de la lliga amb 28. Tot i això, les mètriques de gols esperats diuen que n'haurien d'haver marcat quatre més. La mètrica assigna a tots els xuts una probabilitat tenint en compte l'històric i també diferents casuístiques com ara la posició al camp o el tipus d'assistències. La part positiva arriba en defensa, on l'equip està cinc gols per sota de l'esperat. Els tricolors són un conjunt que madura els partits i bona prova és que són els que més marquen a partir del minut 76. A més, és l'equip que més possessió té i contràriament al que es podria pensar, són primers en passades a l'últim terç així com els tercers que més regategen.

També destaquen alguns jugadors. Christos Albanis és el més incisiu, ja que és qui més pilotes toca dins de l'àrea de tota la lliga i el segon que més regateja. Mika Mármol és el futbolista total, sent el primer en passades progressives, el cinquè en curses en profunditat i el novè en recuperacions. Finalment, els tricolors troben a faltar el seu gran constructor, Adrià Vilanova. El central està lesionat des de fa mesos i, malgrat tot, encara és el jugador que més passades fa de la lliga i el que més en dona a l'últim terç del camp.

En definitiva, les estadístiques mostren que l'Andorra domina la majoria de registres i és un equip eminentment ofensiu, malgrat que la contundència a les dues àrees passa factura en aquest tram de temporada.

Informa: Joel Romero

Comparteix:

Derrota de la selecció femenina sub-16 contra Kosovo (3-1) Quatre partits de sanció per a Jaume Nogués