Futbol i rugbi, lluny d'un acord per l'Estadi Nacional

www.andorradifusio.ad

Les parts implicades en el conveni d'ús de l'Estadi Nacional han de donar resposta aquesta setmana als diferents escenaris de futur proposats per la secretaria d'Estat d'Esports. Si, com tot apunta, no s'arriba a cap entesa per prorrogar l'acord actual, serà el Govern qui prendrà una decisió quan acabi la temporada.  

No hi ha hagut cap acostament entre el Futbol Club Andorra i el rugbi després de la reunió mantinguda ara fa tres setmanes a Govern i les posicions es mantenen allunyades. Aquesta setmana, però, les parts implicades en el conveni d'ús de l'Estadi Nacional han de dir la seva sobre les propostes plantejades per la secretaria d'Estat d'Esports

Un dels escenaris és canviar la gespa actual per una d'artificial el mes d'agost i que el Futbol Club Andorra i el VPC comparteixin el Nacional durant uns mesos, fins que l'Andorra marxi al nou camp que la Federació de Futbol està construint a Encamp i que va oferir a l'entitat tricolor temporalment. En aquest cas, l'Andorra hauria de tancar un acord amb LaLiga per jugar en gespa artificial o bé buscar un camp fora del país fins que la instal·lació encampadana estigui acabada. 

L'alternativa passaria per canviar la gespa del Nacional l'estiu de l'any vinent i prorrogar l'actual acord entre les parts, amb una durada de tres mesos o bé per tota la temporada. En aquest cas, el VPC hauria de renovar el conveni amb el comú d'Encamp per continuar jugant a Prada de Moles, una opció que el rugbi no contempla perquè vol ampliar les hores d'entrenament i per les reformes que s'hi haurien de fer per jugar a una categoria superior, si aconsegueix l'ascens a la segona divisió espanyola. 

Si no s'arriba a un escenari satisfactori per a totes les parts, serà el Govern qui tindrà l'última paraula quan acabi la temporada. 

 

L'estadi de la FAF a Encamp ja disposa de la grada principal

Mentrestant les obres del camp que la Federació de Futbol està construint a Encamp avancen a bon ritme i ja s'ha aixecat la grada principal. La instal·lació tindrà finalment una capacitat per a 5.400 espectadors. La previsió inicial era estrenar-lo el 15 d'octubre, coincidint amb el partit que la selecció sub-21 jugarà contra Portugal, tot i que no es descarta que la data d'inauguració s'hagi d'endarrerir algunes setmanes

Informa: Joan López
Imatges: Ricard Tenza 

Comparteix:

Olm i Ancion tanquen les finals de Cortina d'Ampezzo onzens al relleu mixt Maric, boig per renovar amb el MoraBanc