Els Isards sumen la primera victòria contra Noruega en un duel marcat per la pluja a Prada de Moles (26-6)

Victòria dels Isards a Prada de Moles contra Noruega, per 26 a 6. Aquest és el primer triomf d'Andorra al grup 2 de la Conferència Nord i arriba una setmana després de la desfeta contra Finlàndia. El partit ha començat amb els tricolors molt endollats en totes les línies i han manat al marcador amb un 13 a 6 al descans. La pluja ha obligat a suspendre el partit a cinc minuts del final de la primera meitat i no s'ha reprès l'acció fins 45 minuts després. A la segona meitat s'ha mantingut el domini dels Isards amb dos assajos finals i el 26 a 6 al marcador.

Noruega ha fet els primers punts del partit amb un xut a pals als dos minuts de joc. La rèplica ha arribat amb un altre xut, de Thibaut Trape, que aquest dissabte tornava al quinze tricolor. El primer assaig ha tingut la firma d'Edisher Jamrulidze, després d'una pilota robada en zona de 22 per Pep Arasanz. El primera línia georgià no podia començar de millor manera el seu darrer partit amb els Isards. Thibaut Trape ha transformat i poc després ha ampliat l'avantatge fins al 13 a 3, amb un altre xut. Amb el terreny de joc impracticable per la pluja, el col·legiat israelià Sahar Zivan ha aturat el partit i els jugadors han marxat a vestidors.

45 minuts després el joc s'ha reprès, amb els cinc últims minuts de la primera part encara per jugar. Noruega els ha aprofitat per retallar diferències i s'ha arribat al descans amb un 13 a 6 per als Isards.

Andorra ha patit per sortir del seu camp a l'inici de la represa i ha perdut els tres jugadors de la primera línia per lesió, però Thibaut Trape ha anotat el 16 a 6 i poc després ha arribat el segon assaig tricolor, en una acció culminada per Nil Tomé. Amb el partit de cara, Adrià Calvó ha posat la sentència al minut 30 amb la tercera marca, que feia pujar al marcador el 26 a 6 definitiu

El seleccionador d'Andorra, Paul Alieu, felicitava la tasca de l'equip tot i que destacava que l'aturada els hi havia perjudicat. "L'aturada ens ha fet molt mal, però molt orgullós de tot el que ha fet l'equip."

Dídac Garcia i Hugo Llata han debutat amb els Isards, que tanquen la primera volta a la Conferència 2 Nord amb una victòria i dues derrotes

Imatges: Andreij Cristancho