Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els millors del món s'entrenen a l'Àliga: "La pista està perfecta"

www.andorradifusio.ad

Les finals de la Copa del Món no podran comptar amb una de les millors esquiadores del circuit, Lara Gut. L'esquiadora suïssa, 5a a la classificació de supergegant i ambaixadora a la Copa del Món de Soldeu 2012, s'ha lesionat en un peu després de patir una caiguda a la primera jornada d'entrenaments a la pista Àliga i aquest dilluns a la tarda s'ha confirmat la seva baixa. Al matí, els esquiadors han lloat l'estat de la pista i s'han mostrats satisfets de viure les finals a Andorra.

Les finals de la Copa del Món d'esquí alpí ja han començat. Ha estat en forma de test com són uns entrenaments oficials de descens. Els esquiadors estudien cada racó de la pista i per exemple els responsables de la realització televisiva fan el mateix. El més ràpid a la pista Àliga ha estat el noruec Kjetil Jansrud, amb un temps de 1 minut 28 segons i 36 centèsimes. "La baixada ha estat molt bé i crec que he tingut moltes seccions sota control, també he fet alguns errors, però estar al capdavant de la classificació sempre és positiu", ha dit Jansrud.

Per la majoria d'esquiadors aquesta és una pista nova i això és un al·licient més. D'altres com Kilde Amodt ja la coneixien de la Copa d'Europa. "Vaig guanyar dues vegades una Copa d'Europa i avui tinc la mateixa sensació", ha declarat.

Soffia Goggia ha estat la més ràpida entre les noies. Per l'organització s'ha començat amb bon peu. Enric Barbier, director d'operacions de les finals, ha explicat que "la pista està perfecta". "Si el temps segueix així, el 80% de l'èxit està assegurat", creu.

Aquest dimarts, segon entrenament. Començarà mitja hora abans del previst. A les 10 els nois i a les 11 les noies.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Albert Refart

Comparteix: