El MoraBanc Andorra perdona en el Martin Carpena (92-86)

El MoraBanc Andorra segueix sense allunyar-se de les zones de descens després de sumar aquest dissabte la 14a derrota de la temporada, tercera consecutiva, en la pista de l’Unicaja de Màlaga per 92 a 86. El partit, ajustat, controlat pels tricolor en molts moments, s’acabaria decidint en els últims instants amb jugades polèmiques i un 22/36 dels andorrans des del tir lliure. Jean Montero, novament, MVP amb 24 punts i un 36 de valoració el dia del retorn de Tyson Pérez.

El MoraBanc Andorra afrontava un repte majúscul el dia del seu retorn a una ciutat i un pavelló que és sinònim de bons records, els de la Copa del 2020 amb aquell històric partit de quarts de final contra el Tenerife. Però deixant de banda el passat, el present conduiria de nou el conjunt tricolor al Martin Carpena a la recerca d‘una vuitena victòria que no arribaria. De fet, el 92-86 d’aquest dissabte, tercera derrota consecutiva, impedeix que l’equip de Natxo Lezkano agafi una mica d’aire respecte a les zones de descens després de deixar escapar un altre cara o creu. L’Unicaja, per la seva part, segon classificat, suma una sola derrota en les últimes disset jornades.

La dinàmica dels uns i els altres feia preveure, a priori, un partit altament complicat. De fet, els d’Ibon Navarro en tota la temporada només s'han deixat sorprendre a casa una vegada i seria en la tercera jornada davant el València Bàsquet. El partit, però, començaria bé per als interessos del MoraBanc. Amb una bona posada en escena el conjunt tricolor agafaria la iniciativa de la mà de Jerrick Harding, autor de 24 punts. Els andorrans, ben col·locats en defensa, robant pilotes i sortint al contraatac, mantindrien la davantera en el marcador (6-10/14-16) davant un Unicaja que viuria dels punts després de rebot ofensiu i dels tirs lliures (21-20). Però l'equip de Natxo Lezkano no es descompondria en cap moment i de fet un 0-10 de parcial en la recta final del primer quart amb els punts de Jean Montero, Marin Maric i un triple de Tyson Pérez el dia del seu retorn deixaria una màxima de nou punts (21-30) al final dels primers deu minuts.

En el segon quart el conjunt malagueny, amb la por al cos, sortiria més fort trobant l'encert exterior de Djedovic i Alberto Díaz (29-33) però el MoraBanc, molt castigat per les faltes, es mantindria per davant en el marcador (34-40). Malgrat baixar els percentatges en el tir, l'equip de Natxo Lezkano, de més a menys, seria capaç d'arribar al descans amb un mínim avantatge (47-48)

La tònica i la dinàmica no canviaria a l'inici de la segona meitat. El marcador es mantindria ajustat (51-51) fins que una tècnica a l'entrenador local (51-52) semblava que es convertiria en una pilota d'oxigen per a un Unicaja que es creixeria després de dos triples consecutius d’Osetkowski i Nihad Djedovic. Un 8-0 de parcial deixaria un 59-52 en el marcador amb un Unicaja jugant amb el vent a favor però en el pitjor moment del partit el MoraBanc trobaria resposta gràcies a un Jean Montero estel·lar que es tornaria a posar l'equip a l’esquena (61-61). Això sí, els errors repetits dels andorrans des del tir lliure més els triples d'Alberto Díaz en el tercer quart (3/4) impediria que el MoraBanc agafés avantatge en el marcador (71-70).

El partit arribaria a l'últim quart amb tot per decidir-se i els detalls acabarien sent determinants. Cistelles de l'Unicaja després de rebot ofensiu, el pobre percentatge en el triple (4/17) i sobretot en el tir lliure (22/36) del MoraBanc o una polèmica decisió dels àrbitres donant validesa a una cistella local a 30 segons del final deixaria al MoraBanc a les portes de la victòria el dia del seu retorn al Martin Carpena (92-86).

El MoraBanc Andorra rebrà la visita del Bàsquet Girona el proper dissabte (20:45h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino