El nou estadi a la Borda Mateu costarà entre 35 i 45 milions

www.andorradifusio.ad

El projecte de nou estadi del Futbol Club Andorra encara la recta final. El contracte, pràcticament enllestit, contempla la construcció d'un camp i el multifuncional per un cost que no superi els 45 milions d'euros, que assumiria íntegrament l'entitat. Ho ha explicat el director esportiu i general del club, Jaume Nogués, a Ràdio Nacional.

El contracte amb la propietat de la Borda Mateu per fer-hi la nova casa del Futbol Club Andorra està gairebé redactat. Segons el director esportiu i general del club s'està "acabant l'esbós final del contracte amb la propietat. Un contracte de lloguer per 40 anys més dues pròrrogues". En hores, hi ha programada una darrera reunió per acabar de tancar els últims detalls. 

La fase de construcció del nou complex, que inclouria l'edifici multifuncional, trigarà 24 mesos i tindrà un cost que es mourà en una forquilla "entre 35 i 45 milions d'euros" perquè no cal fer un estadi més car donat que tampoc "no tenim la capacitat de posar-hi 15.000 persones". Quantitat que aportaria el club en la seva totalitat. El nou camp tindrà una capacitat per uns 6.000 espectadors. Jaume Nogués també ha fet autocrítica amb el projecte de Prada de Moles perquè "el lloc era perfecte pel que volíem fer" i reconeix que "el comú d'Encamp ens va ajudar moltíssim".

El club ha contemplat qualsevol eventualitat, fins i tot un hipotètic descens aquesta temporada. En aquest cas, la construcció de l'estadi i el multifuncional "ha de ser paral·lel" ja que "l’estadi el necessitem per jugar a futbol, però no és un negoci l’estadi. El negoci va a part. El negoci és crear un vehicle que sigui bonic, potent i que et pugui generar negoci". Per fer rendible la inversió, a banda del Cirque du Soleil o la Fira d'Andorra la Vella, ja es treballa en iniciatives com un circuit musical amb artistes de primer nivell

Confiança plena en Eder Sarabia

En la vessant purament esportiva, Nogués reconeix que l'equip "està passant un mal moment". Creu que un dels principals problemes és que s'ha volgut replicar el model de l'any passat i per "detalls no ha sortit tan bé. L'any passat vam tenir jugadors extraordinaris".

Ara bé, defensa la continuïtat d'Eder Sarabia i "jo lluitaré perquè sigui així, és un entrenador molt capaç. En principi si res es torça i ell es veu amb força seguirà". Fins i tot ha arribat a dir que "no m'importaria baixar amb Eder Sarabia i estar a primera RFEF amb ell". De fet, s'atribueix part de la responsabilitat per la mala temporada de l'equip: "La responsabilitat no és només de l'entrenador o dels jugadors. Em vaig equivocar en temes de gestió".

Tota l'entrevista a Jaume Nogués, aquí:

Més integració a la societat andorrana

Sobre el planter, la direcció esportiva té "la intenció de recuperar la base". Aquí també fa autocrítica i explica que han de fer "més per integrar-nos al país". No es tractaria de fer "una base molt potent, sinó que ajudi a créixer el país". 

Finalment, sobre el propietari del club Gerard Piqué, Nogués confessa que "es desviu pel club. Parlo amb ell cada dia". I sobre la famosa piulada de Piqué ha explicat que "ens arriben moltes propostes per sortir d'aquí, però no hem buscat un altre destí pel club". 

Amb el fairplay financer el creixement del club "ha de ser orgànic" i no artificial. Diu Nogués que "l'Andorra mai podrà tenir el pressupost de l'Espanyol i llavors, com pot créixer el FC Andorra? A base de vendre jugadors".

Informa: Oriol Lara - Jordi Cama

Comparteix:

Lomero debuta al Mundial amb una 68a posició Raquel Balboa competirà al Campionat d'Espanya de pista