Patrick Lemarié, un expilot de Fórmula 1 que es reinventa a les EuroNASCAR

Patrick Lemarié és un antic pilot provador de Fórmula 1 que fa uns anys que s'ha establert a Andorra. Pilot de raça, el mes passat va tornar a guanyar una cursa. Va ser a Croàcia en l'última prova de les EuroNASCAR, un campionat que l'atreu perquè qui mana és el pilotatge.

Tot i tenir 54 anys, Lemarié encara té mans per anar ràpid. Sempre ha estimat la velocitat i per això, quan el seu gran amic i campió del món de Fórmula 1 Jacques Villeneuve el va picar per fer una prova en el campionat EuroNASCAR no s'ho va pensar i va rescatar la granota de l'armari.

Després de dues temporades de rodatge, Lemarié va tornar a pujar a l'esglaó més alt del podi, a Croàcia. A més va establir el rècord de pilot més veterà a guanyar en EuroNASCAR.

L'any vinent tornarà a pilotar. El calendari de les EuroNASCAR inclou 8 curses, en circuits com València i Brands Hatch, al Regne Unit. Del maig fins a final d'any. Ambició i ganes de tornar a assaborir els podis no en falten.

Lemarié s'ha allunyat de la Fórmula 1, on manen les ajudes al pilotatge. Res a veure a quan ell treballava de provador amb l'equip Tyrrell, després reconvertit en BAR entre 1999 i 2002. Ara ha recuperat la il·lusió per la velocitat. I per tornar a guanyar.

Imatges: Pere Besolí-cedides EuroNASCAR