Més de 14.000 inscrits al registre de vacunació en poc més de dos dies

www.andorradifusio.ad

Més de 14.000 persones s'han inscrit ja a la plataforma per a rebre la vacuna de la Covid-19 en els primers dos dies.

El ministeri fa una valoració molt positiva i anima tota la població a registrar-se. La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha remarcat la importància de completar tot el registre, incidint en què el codi que es rep al telèfon mòbil s'ha d'introduir en la plataforma per a fer efectiva la inscripció. Si algú té dubtes, pot trucar al 775 019, un número de telèfon a través del qual també es pot registrar la ciutadania.

Mas també ha indicat que es reforçarà la difusió d'aquesta informació entre el col·lectiu de la gent gran.

Mentrestant, la primera fase de vacunació està arriban al final. Ja s'han administrat 2.626 dosis.

El Govern continua treballant per poder disposar de més dosis, ja que s'està a punt de finalitzar la segona tongada dels vaccins que van arribar fa unes setmanes. Al mateix temps, es continua treballant en noves vies per poder rebre'n al més aviat possible, segons ha indicat Mas.

Les que provenen d'AstraZeneca des de Corea segurament arribaran per Barcelona. S'espera que els vaccins de Modena i Pfizer, enviats des de França i Espanya, puguin arribar les primeres setmanes de març.

El brot al Tarter suma una desena de positius

Salut ha informat aquest divendres que el brot detectat entre empleats de la restauració al sector del Tarter de Grandvalira ja suma una desena de positius.

El ministeri ha iniciat la investigació i les inspeccions i hi ha desplaçat un tècnic de l'oficina Covid per seguir tot l'estudi epidemiològic que segueixen els traçadors, ha explicat Mas.

Actualització sanitària

En les darreres 24 hores s'han detectat 23 nous positius. Els actius són 318, 15 menys que dijous. Els totals s'eleven a 10.822 i les altes a 10.394.

A l'hospital hi ha 18 persones, 11 a planta i 7 a la Unitat de Cures Intensives, 6 de les quals amb ventilació. 6 aules resten sota vigilància activa, totes de manera parcial, i 16 sota vigilància passiva.

Tot i la tendència a la baixa de les dades, Mas demana precaució i seguir estrictament les mesures de prevenció i protecció.

Passaport de vacunació

Els països membres de la UE ha anunciat la creació d'un passaport de vacunació per facilitar la mobilitat de la població sense riscos. Helena Mas ha dit al respecte que Andorra està atenta a l'evolució d'aquesta iniciativa i "quan arribi de forma més concreta es faran les anàlisis oportunes".

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària d'aquest 26 de febrer del 2021:

Informa: Redacció

 

Comparteix:

La posada en marxa de la plataforma per a vacunar-se de la Covid-19, el més vist de la setmana a Andorra Difusió Grandvalira defensa les pistes d'esquí com un espai segur i controlat