15 mil euros per analitzar els efectes del canvi climàtic als boscos

www.andorradifusio.ad

Analitzar les alteracions dels boscos o la microfauna dels sòls per adaptar-se als canvis de temperatura són algunes de les actuacions que es duen a terme dins una recerca científica que, a partir d’ara, comptarà amb el suport de FEDA. 

Amb l’objectiu d’avaluar els efectes del canvi climàtic la Fundació Terra organitza un estudi centrat a la vall d’Ordino. Ho fa amb l’ajut de voluntaris i una aportació econòmica de FEDA. El director general de FEDA Albert Moles assegura que aquesta inversió servirà per "donar-ho a conèixer". En aquest sentit, opina que "la ciència s'ha de fer, els estudis s'han de fer i també s'han de divulgar".

Els ecosistemes del Pirineu són altament sensibles als canvis ambientals però encara es necessiten més dades. La Fundació Terra i el Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestal espanyol recullen aquestes dades des del 2016. Ho fan amb estudiants, professors i voluntaris. Entre 8 i 12 concretament estaran al país en estades de nou dies

El director de Fundació Terra, Cristopher Carnie, exposa que ajuda a "captar informació i dades a la muntanya". També explica que aquest model fa "que aquests voluntaris gastin els seus diners a Andorra. Hi ha un impacte científic però també econòmic". A més, el doctor invetigador al CREAF, Bernat Claramunt celebra "la col·laboració entre le món privat i la recerca."

FEDA ha signat aquest matí amb la Fundació Terra un acord de col·laboració en aquests estudis. Amb un ajut econòmic de 15 mil euros, la Fundació Terra podrà fer accions científiques per un període de dos anys.

Informa: Caterina VidaI
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

La majoria de grups del Consell General vol la dimissió de Resma Punjabi 300 inscrits al primer job meeting d'estiu