300 inscrits al primer job meeting d'estiu

www.andorradifusio.ad

Amb la finalitat d'inserir-se al món laboral, 300 persones s'inscriuen al job meeting d'estiu. 20 empreses del país, de sectors com ara el comerç o la restauració, han presentat les seves ofertes davant d'un públic majoritàriament jove. D'aquesta trobada es preveu que es materialitzin una cinquantena de contractacions. 

Primera edició del job meeting d’estiu amb 300 inscrits que busquen feina. D’aquests, 200 són estudiants; en aquesta edició s’ha posat el focus sobretot en els joves més grans de 16 anys perquè tinguin el seu primer contacte amb el món laboral.

Una de les estudiants assistents, Mia Alaminos, assegura que ha vingut per "veure si em puc iniciar en el món laboral i agafar una mica d'experiència per un futur".

Una altra jove ha valorat que aquest esdeveniment l'ha ajudat a "veure les empreses que no veiem pel carrer".

Alguns d'ells es volen formar en màrqueting, d'altres en hosteleria

Sobretot, venen per saber què els agrada i què no.

Una vintena d’empreses han presentat les seves ofertes i posteriorment s’han fet entrevistes curtes amb els diferents candidats.

Hi han participat empreses del sector hoteler, comerç, transports i tecnologia.

"Al final guanyem tots amb aquest tipus d'esdeveniments."

Sergi Carrero, responsable de recursos humans de l'hotel Park Piolets

Per la seva banda, la responsable de recursos humans a Pollyanna, Andreina Gonçalves, assegura que pel que fa a la formació, tot es pot aprendre si s'hi posen ganes. "No demanem experiència prèvia, sinó actitud", remarca.

A més, la responsable de gestió de persones del Grup Kanalla, Rita Olmos, explica que la recerca de personal qualificat és actualment és una problemàtica, i considera que abordar-lo des de l'inici "és una idea molt interessant per poder retenir talent al país".

La previsió, basada en dades de la darrera edició d’hivern, és que un 15% dels inscrits aconsegueixin feinaDels 150 inscrits de l’anterior edició d’hivern, es van fer una trentena de contractacions.

"Nosaltres som optimistes que aquesta trobada laboral de cara a l'estiu pugui ser fructífera i  que arribem a la cinquantena de contractacions".

Jordi Puy, secretari d'Estat d'Economia, Treball i Habitatge

L’objectiu és que aquesta feina puntual pugui ser l'inici d'una relació laboral estableActualment hi ha 2.200 ofertes de treball al servei d'ocupació i 337 persones inscrites.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

15 mil euros per analitzar els efectes del canvi climàtic als boscos  La cistella de la compra dels celíacs es pot encarir fins a 1.000 euros l'any