ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El 20% dels accidents de trànsit són per distraccions al volant, motiu de la propera campanya de conscienciació del Govern i l'ACA

www.andorradifusio.ad

El 20% dels més de 600 accidents de trànsit del 2021 van ser causats per distraccions al volant, majoritàriament per l'ús del mòbil. Per això, també s'ha decidit que sigui l'eix central de la propera campanya de conscienciació de seguretat a la xarxa viària.

Després de tres anys, el Govern i l'ACA renoven la col·laboració per seguir treballant en la reducció de la sinistralitat a les carreteres. La base d'aquesta feina conjunta és la sensibilització, motivada enguany per un clar neguit: les distraccions al volant. El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha assegurat que aquest és l'aspecte que més els preocupa. "Justament una de les qüestions que hem vist que poden estar més relacionades són aquestes distraccions i per això l'Automòbil Club Andorra ha pres la decisió de focalitzar la campanya d'aquest any en aquest sentit".

Amb tot, Filloy explica que l'accidentalitat se situa en les mateixes xifres que en anys anteriors. "L'accidentalitat és pràcticament la mateixa en els últims anys, amb una certa tendència a l'estabilització".

Per la seva banda, el president de l'ACA, Enric Tarrado, ha definit aquesta problemàtica com "el mal modern de la circulació". Esmenta que l'ús de dispositius de música i altres elements "els treu atenció tant a conductors com a vianants".

El conveni ha rebut una subvenció de l'executiu de 10.000 euros amb una durada d'un any. Amb els radars pedagògics, els controls de seguretat, les campanyes d'alcoholèmia i la prevenció a les escoles, aquest és un granet de sorra més per aconseguir reduir al 50% la mortalitat a les carreteres el 2030 i arribar a zero el 2050. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada-Arxiu RTVA

Comparteix: