2.000 plats d'escudella a Encamp, la primera de la temporada

www.andorradifusio.ad

La plaça Sant Miquel d'Encamp ha acollit, un any més, la tradicional escudella de Sant Antoni. És la primera de les parròquies que ho ha celebrat, repartint fins a 2.000 racions. Una mostra de l'èxit, ja que enguany han afegit una olla més. La mostra més evident, la cua per tastar-la.

A les 3 de la matinada han començat a bullir les olles. I és que l'objectiu era important. Escudella per a 2.000 persones. El secret, un bon caldo. Només perquè us en feu una idea, se'n necessiten fins a 800 litres, a més de 25 gallines, 40 quilos de bringuera, 80 de mandonguilles o quilos i quilos d'arròs, fideus i llegums.

Són una vintena de padrines les que van treballar incansables ahir a la tarda, per tenir a punt les verdures i la carn. I van comptar amb una ajuda especial: l'escudellaire més jove. Una tradició, la de les escudelles, que es remunta al 1986.

Totes dues fan una crida a la joventut, perquè s'animi a ser particip de tradicions com aquesta. Enguany, els que avui han dinat escudella, han trobat al fons del plat commemoratiu una reproducció de l'escultura femenina que es pot veure a l'exterior de Casa Cristo i que és un homenatge a la pubilla Florentina. Diumenge vinent serà el torn del Pas de la Casa.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Guillem Casal

Comparteix:

El 2018 ha estat el sisè any més càlid a Andorra La Unitat de Conductes Addictives participa per primer cop en tallers socioeducatius de la Fundació ONCA