2023 tanca amb una ocupació del 60%

www.andorradifusio.ad

L'ocupació hotelera l'any passat es va situar en un 59,67%, segons les dades de la Unió Hotelera. Són dos punts més que el 2022 i quatre per sobre de l'últim any abans de la pandèmia, el 2019. 

La patronal del sector interpreta aquest percentatge pròxim al 60% com una mostra de consolidaciórecuperació i estabilitat, després del període 2021-23 molt condicionat pel pas de la Covid-19. 

Pel que fa a les dades de desembre, el mes ha tancat amb una ocupació mitjana molt similar a la del global de l'any, un 58,90%. Això suposa un 4,45% menys que l'any anterior, tot i que la UH ho atribueix a l'eufòria postpandèmica del desembre de 2022. Recorda que en aquell moment s'iniciava la primera campanya d'hivern sense restriccions. També hauria influït en aquesta davallada que alguns hotels, especialment a les parròquies altes, s'haurien quedat per sota de les previsions d'afluència entre el pont de la Puríssima i Nadal. Les parròquies centrals sí que s'han mantingut en els mateixos nivells.

Si ens fixem únicament en el període entre Nadal i Cap d'Any, les dades són similars a les de l'any passat i molt semblants també a les de qualsevol altre any. Apunta la Unió Hotelera que les previsions per aquesta setmana de Reis continuen sent bones.

Informa: Redacció

Comparteix:

Llargues nits a l'obrador preparant els tortells de Reis Més de 7.600 visitants a les activitats de FEDA Cultura