ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

23 positius de coronavirus en dos brots a les escoles andorranes de Sant Julià i la Massana

www.andorradifusio.ad

Salut ha detectat dos brots de coronavirus que sumen 23 positius en sis classes d'escoles distintes. En concret, les escoles andorranes de Maternal i 1a Ensenyança de la Massana i Sant Julià, tot i que la situació epidemiològica manté una bona evolució, sense pressió hospitalària, i permet mantenir l'alleugeriment de mesures i aprovar-ne de noves.

Brot de coronavirus a l'Escola Andorrana de Maternal i 1a Ensenyança de la Massana, on demà es farà un cribratge a tota la bombolla educativa. Afecta tres classes de primer i segon, amb sis alumnes i un docent positiu.

A més, Salut també ha anunciat un altre brot a l'escola de Sant Julià. Els primers malalts es van detectar la setmana passada i avui sumen 16 casos: 15 alumnes i 1 professor, de cinquè i sisè cicle.

Ara bé, la situació epidemiològica és bona i no hi ha cap hospitalitzat per Covid. En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que "cada corba té menys intensitat que l'anterior" i afegeix que els casos són lleus. Una cosa que, explica, "s'ha vist a tots els països on hi ha immunitzats per les vacunes". 

S'han registrat set contagis nous respecte a aquest dimarts, mentre els casos actius continuen a la baixa i se situen en 61. Així, els casos totals des de l'inici de la pandèmia se situen en 15.314 i les recuperacions en 15.123. 

Pel que fa a la campanya de vacunació, el 75,6 per cent de la població està vacunada havent-se administrat gairebé 106.000 vaccins. El titular de Salut ha assegurat que hi ha romanent de Moderna i AstraZeneca i que no hi ha el perill de quedar-se sense vaccins, ja que han d'arribar vaccins de Pfizer. 

Aquesta situació permet als monitors de les escoles bressol immunitzats no dur mascareta i els que no ho estiguin n'hauran de dur una que permeti veure'ls la boca.

D'altra banda, els visitants de països de fora de la Unió Europea o assimilats hauran de disposar d’un certificat de vacunació, de recuperació de la malaltia o una prova diagnòstica amb resultat negatiu per entrar al Principat.

Els que s'allotgin en un establiment turístic durant 3 dies o més hauran de portar també una còpia de la documentació.

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Neus Toro-Judith Sáez 
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix: