El 25% dels llits es troben en pisos turístics

www.andorradifusio.ad

46.590. Aquesta és la xifra de places disponibles a Andorra entre els diferents tipus d´allotjaments turístics. La gran majoria són hotelers. En els darrers 5 anys, s´han doblat les empreses que exploten pisos turístics i el nombre de llits que gestionen. Ara, ja representen el 25% del total de places.

Els hotels, aparthotels, hostals, residències, pensions i apartaments turístics explotats per empreses hoteleres sumen més 33.000 llits, un 70% dels més de 46.000 que hi ha a tot el país.

Aquesta xifra s´ha mantingut estable en els darrers anys entre els 230 i 240 establiments. La majoria de llits declarats se situa a parròquies altes.

De les dades publicades pel departament d'Estadística destaca l´augment de les empreses d´explotació de pisos turístics i també dels llits que hi ha en aquests allotjaments. Unes xifres que s´han doblat des del 2013. Si fa cinc anys hi havia poc més de mil apartaments turístics amb uns 6.700 llits, ara n'hi ha més de 2.000 amb gairebé 12.000 places.

Aquestes estadístiques inclouen també informació sobre els 28 refugis de muntanya i càmpings, cases de colònies, albergs, xalets turístics, allotjaments rurals i zones d´acampada.

Informa: Marc Guadilla

Comparteix:

El TS rebutja aturar les obres de la plataforma de Soldeu mentre resol el recurs dels Viladomat La policia explica les proves d'accés als nous candidats