El TS rebutja aturar les obres de la plataforma de Soldeu mentre resol el recurs dels Viladomat

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Superior rebutja aturar les obres de la plataforma esquiable de Soldeu, tal com demanava la família Viladomat. Una mesura cautelar que es demanava mentre es resol el recurs que els Viladomat han presentat a la primera sentència, que avalava la declaració d´interès nacional que en va fer el Govern. El Superior considera que els Viladomat no han acreditat que hi hagi perjudicis impossibles de reparar i que justifiquin aturar l´obra.

En un aute del 31 de maig i al qual ha tingut accés RTVA, el Tribunal Superior desestima la mesura cautelar que sol·licitava la família Viladomat. Els accionistes demanaven aturar les obres a l´espera que el Superior decideixi sobre el recurs que van presentar contra la sentència emesa per la Batllia al març i que avalava la legalitat de la plataforma esquiable.

El recurs dels Viladomat demanava aturar les obres de la plataforma basant-se en dos arguments. En primer lloc, que el Govern havia declarat d´interès nacional un projecte que havia promogut, redactat i executat una societat de dret privat com és Ensisa, l´explotadora de les pistes de Soldeu-el Tarter. El Superior constata que, tot i ser veritat, l´executiu va validar posteriorment el projecte.

Els accionistes majoritaris de SAETDE també argumentaven que l´impacte ambiental de la plataforma generava perjudicis impossibles de reparar. Perjudicis que, segons el tribunal, els Viladomat no han pogut acreditar.

El Govern al·legava que la declaració d´interès nacional va ser legal, que no hi havia perjudici per a tercers i que aturar les obres faria que la plataforma no s´acabés a temps per a les finals de la Copa del Món d´esquí.

Informa: Andrés González-Nandín

Correcció: Incialment aquesta notícia indicava que el Tribunal Superior posava punt final al litigi de la plataforma de Soldeu després de desestimar el recurs de la família Viladomat. Aquesta primera informació no era correcta perquè el TS encara no ha dictat sentència. La notícia ha estat corregida minuts després de ser publicada. 

Comparteix:

Un centenar d'estudiants del sistema espanyol s'enfronten a les proves d'accés a la universitat El 25% dels llits es troben en pisos turístics