El sector de la construcció torna a la feina preocupat per un futur incert

www.andorradifusio.ad

El sector de la construcció és el que més treballadors aporta en aquesta primera jornada de retorn d'algunes empreses a l'activitat. Al voltant de 2.700, incloent-hi empreses perifèriques, s'han reincorporat aquest matí a la feina.

L'inici de la jornada s'ha fet aplicant unes mesures de seguretat i un protocol de prevenció específic en funció del tipus d'obra, per exemple, si són exteriors o interiors.

Algunes empreses, segons les característiques del treball, han optat per fer jornada intensiva, en funció de la unibació de l'obra a treballar, assenyala la gerent de l'ACODA, Mònica Dalmau.

També afegeix que "tota aquesta casuística i el fet de tenir moltes obres en diferents situacions ha provocat que es treballi gradualment".

Els protocols de seguretat s'han dissenyat tenint en compte les recomanacions generals del ministeri de Salut.

L'Associació de Contractistes d'Obres assegura que és aviat per poder saber quina serà la repercussió de l'aturada del sector per la Covid-19 i que caldrà veure quins projectes en marxa s'acabaran i com evolucionaran els projectes futurs.

En aquest sentit, Dalmau ha comentat que hi haurà que veure si tot el volum d'obra que s'havia contractat per aquest any es finalitza amb la represa de l'activitat. Pel que fa al pressupost d'ordenament, afirma que "s'ha vist alterat i això ens preocupa".

Avui també es reincorporaven professionals com arquitectes, enginyers i indústries subministradores, tots amb implicació directa en la construcció.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

Espanya considerarà Andorra com a zona de turisme domèstic Comencen els tests d'anticossos a la població