ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

30 quilòmetres de camí per promoure l'estil de vida saludable

www.andorradifusio.ad

El Govern i els comuns inauguren el Camí saludable dels drets humans, una travessa de 30 quilòmetres que connecta el pont de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, amb el parc natural de la vall de Sorteny, a Ordino. Des de l´Organització Mundial de la Salut han aplaudit la iniciativa i esperen que serveixi d´exemple per als estats europeus.

El Camí saludable dels drets humans inaugurat aquest dilluns, que uneix el pont de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, amb el parc natural de la vall de Sorteny, a Ordino, dóna a conèixer la Declaració universal dels drets humans del 1948, divulgant els trenta articles que s´inclouen en cada un dels punts quilomètrics de la travessa. 

L´objectiu del camí també és promoure un estil de vida saludable, dins el pla de Salut 2020, com ha explicat el ministre Carles Álvarez. Una iniciativa que ha estat molt ben valorada per l´Organització Mundial de la Salut.  El cap de l'oficina de Barcelona de l'OMS, Tamás Evetovits, la troba "excel·lent" i creu que "tots els estats europeus l'haurien de seguir", perquè "Andorra va més enllà argumentant que la gent hauria de tenir el dret d'un accés senzill a un estil de vida saludable".

De fet, la idea del Govern és que la iniciativa pugui ser exportable i el setembre del 2018 Andorra proposarà al comitè regional de l’OMS que creï una xarxa internacional de camins saludables dels drets humans. 

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges Xavi Fajardo

Comparteix: