Entre 4 i 5 anys de presó per a dos empresaris acusats d'extorsió

www.andorradifusio.ad

La fiscalia demana de 4 a 5 anys de presó per a dos germans empresaris acusats d'amenaçar i extorsionar un home que els devia 180 mil euros. També sol·licita 4 anys pel sicari que haurien contractat per cobrar aquests diners. La defensa en reclama l'absolució perquè creu que no hi ha res més que comentaris i la participació d'un amic que els volia ajudar. 

El maig de l'any passat dos empresaris i un no resident van ser detinguts per amenaçar i extorsionar el propietari d'una empresa constructora que havia fet fallida. L'home, que els devia 180.000 euros, va denunciar a la policia que l'havien amenaçat i extorsionat per cobrar aquest deute. Entre altres coses, el sicari que haurien contractat li hauria ensenyat fotos de la seva dona i els seus fills. 

El cas ha arribat a judici i tant la fiscalia com l'acusació particular demanen penes als tres processats de 4 a 5 anys perquè consideren provats els fets. Un dels acusats hauria dit en una conversa telefònica que "la feina del jutge la fem nosaltres i acabem abans". A un dels empresaris, a més, se l'acusa de tenir una arma de foc irregular i tenir en possessió cocaïna.

La defensa, per la seva banda, els considera innocents. Afirma que el sicari no era més que un amic que els volia donar un cop de mà, com a mediador, en una situació molt complicada. Un dels acusats ha dit que va fer algun comentari superb, però que no ho volia portar a la pràctica. La vista oral del judici és previst que continuï fins la setmana vinent.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Andorra fregarà el ple pel pont, que ja genera cues Un pessebre vivent diferent