Un pessebre vivent diferent

www.andorradifusio.ad

Escaldes-Engordany recupera el pessebre vivent. I ho fa amb un format diferent a l'habitual. L'espai passarà a ser interior i serà una experiència immersiva, amb força en l'audiovisual i la música. 

El pessebre vivent d'Escaldes-Engordany es va aturar per la pandèmia. L'última edició es va fer el 2019 i no s'ha recuperat fins aquest any. Per reprendre'l, es donarà la volta al format habitual. Serà un pessebre de pessebres, homenatjant les primeres edicions que es van fer a la dècada dels 50 i les últimes edicions que es van recuperar el 2014. 

La directora del pessebre vivent des d'ençà, Irina Robles, comenta que han recuperat escenes de diferents anys. I afegeix que "per als actors té una certa motivació perquè ells també han pogut formar part d'aquesta elecció de les escenes".

Enguany el pessebre es mou a un espai interior. El nou format acompanya un ADN propi del pessebre. Robles destaca que és el que s'imaginava l'Esteve Albert quan el va idear. "Un espectacle senzill i que fos, sobretot, un recull de les tradicions".

El públic, unes 200 persones, estaran assegudes en bales de palla i cadires, i seran part de l'acció. L'audiovisual recuperarà imatges d'arxiu, il·lustracions i animació en 2D i 3D. El director del festival Ull Nu i productor executiu de blit.studio, Hèctor Mas, diu que amb els audiovisuals es volen apropar més al públic jove i "aportar un punt més a l'escena".

Hi ha 80 actors, comptant-hi l'Esbart de Santa Anna, 10 persones que treballen en l'audiovisual i un quartet de música. El pessebre es representarà en 5 sessions repartides entre el 22 i el 23 de desembre. Les entrades ja són a la venda.

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Entre 4 i 5 anys de presó per a dos empresaris acusats d'extorsió La policia assisteix a l'Assemblea General d'Interpol