ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

4 projectes i modificacions de llei per complir les recomanacions en matèria de frau fiscal

www.andorradifusio.ad
Aquests canvis s'emmarquen en un seguit de projectes de llei i modificacions vinculades a les recomanacions que arriben des del Moneyval, el GAFI, l'OCDE i l'acord monetari amb la Unió Europea.
En total en són 4: una d'elles, la llei d'assegurances, ja es troba a tràmit parlamentari. Dues altres s'han aprovat avui: la modificació del codi penal i la llei de prevenció de la lluita contra el blanqueig de diners. L'última, la modificació de la llei d'intercanvi a la demanda, es farà la setmana vinent.

Andorra se sotmet de manera regular a les avaluacions del Consell d’Europa, i per això és necessari implementar estàndards internacionals a les lleis del Principat. Com ha explicat el ministre portaveu: "la gran diferència entre la cinquena avaluació i les altres és que aquesta avalua jo no únicament des del marc legislatiu del país, sinó també des del nivell d'eficàcia d'aquestes mesures preses al llarg dels anys", També ha afegit que "l'avaluació mai és d'un dia per l'altre".

En aquest sentit, el projecte de la llei contra el blanqueig de capitals dóna resposta tant a les recomanacions del Consell d'Europa com a la quarta directiva de la Unió Europea. En canvi, la modificació del codi penal respon a les demandes tant del Moneyval com del GAFI.

Informa: Judit Pedrós

Comparteix: